2020

Blogit ja artikkelit

Tutustu ajankohtaisiin blogeihin ja artikkeleihin! ST-konserni ja ajankohtaiset talousaiheet myös:
LinkedInissä Suomen Tilintarkastajat ry | ST-Akatemia Oy ja Twitterissä @STyhdistys

Seuraa myös Ajankohtaista-palstaamme >


Podcast: Ajankohtaisia teemoja siirtohinnoittelusta

Merja Raunio ja Eric Sandelin ovat ajankohtaisten siirtohinnoitteluteemojen äärellä. Mitä juuri nyt tulisi tietää?

Lue lisää

Hiilineutraaliksi vuoteen X mennessä – tulisiko tästä kertoa IFRS-tilinpäätöksessäkin?

Elina Peill: Ilmastotavoitteiden saavuttaminen vaatii konkreettisia toimenpiteitä. Nämä voivat johtaa IFRS-tilinpäätöksessä raportoimista edellyttäviin velvoitteisiin. 

Lue lisää

Arvonmääritys ei ole enää mutua

Esko Saura: Oletuksia ja käytettyjä menetelmiä pitää pystyä perustelemaan selvästi aiempaa paremmin. Verotuksen ja tilinpäätösasioiden lisäksi myös esimerkiksi sijoitustoimintaan liittyvä raportointi edellyttää aiempaa luotettavampia arvonmäärityksiä ja eri tahot tottuvat koko ajan haastamaan huo...

Lue lisää

Mikroyrityksille vapaus valita yleisluonteinen tarkastus

Sanna Alakare: Yleisluonteista tarkastusta koskevaan mietintöön jäi vielä epävarmuuksia ratkaistavaksi. Jatkovalmisteluissa haemme yhteistä tahtotilaa. Tavoitteemme on, että mikroyrityksillä on jatkossa mahdollisuus valita myös yleisluonteinen tarkastus.

Lue lisää

Yleisluonteinen tarkastus on kevyempi mutta vaatii analyyttista otetta

Riitta Laine: Yleisluonteinen tarkastus muistuttaa tilintarkastusta hyvin paljon. Se on kuitenkin osin kevyempi, ja parhaimmillaan se vähentää myös hallinnollista taakkaa.

Lue lisää

Tilintarkastajan analyyttiset toimenpiteet

Riitta Laine: Tilintarkastaja tekee analyyttisia toimenpiteitä sekä tilintarkastuksessa että yleisluonteisessa tarkastuksessa. Miten ne eroavat toisistaan?

Lue lisää

Kysely tilintarkastajille vol. 2: Yritysten toiminnan jatkuvuuteen riittää uskoa

Suomen Tilintarkastajat ry toteutti jäsenilleen kesäkuussa kyselyn koronapandemian vaikutuksista tilikauden 2019 tilinpäätöksiin ja niistä annettaviin tilintarkastuskertomuksiin. Kysely toteutettiin ensimmäisen kerran huhtikuussa.

Lue lisää

Kysely tilintarkastajille: Miten korona näkyy tilintarkastetuissa tilinpäätöksissä?

Riitta Laine: Suomen Tilintarkastajat ry toteutti jäsenilleen huhtikuussa kyselyn. Miten koronaepidemia on vaikuttanut tilikauden 2019 tilinpäätöksiin ja niistä annettaviin tilintarkastuskertomuksiin?

Lue lisää

Tilintarkastajan työ - näköalapaikka talouselämään, jatkuvaa oppimista ja kehittymismahdollisuuksia

Yksinäistä puurtamista vai ei? KHT-tilintarkastaja Jari Nurmi kertoo, millaista tilintarkastajan työ on ja millainen on hänen työpäivänsä.

Lue lisää

Tilinpäätöksen sähköinen allekirjoittaminen on tätä päivää

Riitta Laine: Moni yritys ja tilintarkastaja on viimeistään tänä keväänä ottanut käyttöön jonkin sähköisen allekirjoittamisen palvelun.

Lue lisää

Tilintarkastaja luo luottamusta - luottamuksen tarve on nyt suurempi kuin aikoihin

Taneli Mustonen: Tilintarkastusalan kulmakivi on luottamus. Nyt korona-aikana, jos koskaan, tätä luottamusta mitataan ja kaivataan enemmän kuin aikoihin.

Lue lisää

Tesi haluaa pelastaa kannattavat yhtiöt - miten tilintarkastaja voi edistää tavoitetta?

Riitta Laine: Yksi valtionhallinnon rahoitusmuodoista yrityksille koronan vuoksi on Tesin (Suomen Teollisuussijoitus Oy) kautta annettavat pääomasijoitukset. Mikä on tilintarkastajan rooli Tesin rahoituksessa?

Lue lisää

Onko yrityksesi valmis ilmoittamaan yritysjärjestelyt veroviranomaisille?

Saku-Matti Koponen: Muutokset lisäävät suomalaisten yhtiöiden velvollisuuksia – onko yrityksesi valmis ilmoittamaan yritysjärjestelyt veroviranomaisille? 

Lue lisää

Covid 19 -kriisi: Osakemarkkinoiden odotuksista sekä hieman tilinpäätösten arvonalentumisriskistä

Harri Seppänen: Osakekurssit ja markkinat maailmanlaajuisesti laskivat pahimmillaan 35 % vuoden 2020 alun huipputasosta ja ovat tätä blogia kirjoitettaessa ”tasaantuneet” noin miinus 20 %:n tasolle. Kuinka voitaisiin päästä markkinoiden pään sisään ja lukea sen ajatuksia? Mitä markkinoiden romahd...

Lue lisää

Yritystukien käyttöä pitää valvoa

Riitta Laine: Yrityksien pelastamiseksi käytetään valtavia summia rahaa. Kun rahaa on paljon liikkeellä ja asialla on kiire, on olemassa riski, että suora tuki ei kohdistu oikein.

Lue lisää
1 2 3
+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti