Blogi https://www.suomentilintarkastajat.fi Talouden ammattilainen, yritysjohdon edustaja tai tilintarkastaja, tutustu ajankohtaisiin bloggauksiin ja artikkeleihin! fiTue, 20 Aug 2019 10:35:00 +0300Tue, 20 Aug 2019 10:34:21 +0300eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Kuukauden kasvo: Elina Peill Tue, 20 Aug 2019 10:35:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/kuukauden-kasvo-elina-peill https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/kuukauden-kasvo-elina-peill Elokuun kuukauden kasvo on energinen ja innostava ”IFRS-nörtti” Elina Peill Deloittelta.

]]>
Talouden ammattilaisille
Tilintarkastuksen työkirja STanssi läpäisi laaduntarkastuksen Fri, 16 Aug 2019 09:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastuksen-tyokirja-stanssi-lapaisi-laaduntarkastuksen https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastuksen-tyokirja-stanssi-lapaisi-laaduntarkastuksen Riitta Laine: Millaista palautetta STanssi on saanut käyttäjiltään ja mitä päivityksiä on luvassa? Mitä STanssista on kysytty? Lue!

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Pienten yhtiöiden tilintarkastusta on skaalattava Tue, 13 Aug 2019 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/pienten-yhtioiden-tilintarkastusta-on-skaalattava https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/pienten-yhtioiden-tilintarkastusta-on-skaalattava Riitta Laine: Tilintarkastusalalla eletään jännittäviä aikoja. Lue bloggauksesta, mitä kevyempi tarkastus tarkoittaa ja miten kansainvälinen keskustelu täydentää kotimaista. Aiheina TEM-työryhmä, ISA-standardien noudattaminen pienten yhtiöiden tilintarkastuksessa ja tilintarkastajien laadunvalvonta.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Data-analytiikka pienissä tilintarkastustoimeksiannoissa Mon, 12 Aug 2019 13:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/data-analytiikka-pienissa-tilintarkastustoimeksiannoissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/data-analytiikka-pienissa-tilintarkastustoimeksiannoissa Riitta Laine: Data-analytiikasta puhutaan tilintarkastusalalla paljon, ja suurimmat tilintarkastusyhteisöt hyödyntävät sitä laajalti. Alan pienempien toimijoiden keskuudessa data-analytiikka on vielä harvinaisempaa. Pohdin, mistä tämä johtuu ja miten yhdistyksemme voisi auttaa data-analytiikan hyödyntämisessä.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Revisorerna kan rädda världen Wed, 17 Jul 2019 14:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/revisorerna-kan-radda-varlden https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/revisorerna-kan-radda-varlden Maria Grönroos: Revisorsyrket är gammalt och uppskattat. I framtiden kommer det dock inte att räcka till att endast granska historisk data. Investerarnablickar allt mer mot framtiden och funderar över bolagens förutsättningar på marknaden i en värld som ständigt förändras.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Tilintarkastusalaa pitkällä perspektiivillä – Yrjö Tuokko kertoo työurastaan Wed, 17 Jul 2019 09:25:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastusalaa-pitkalla-perspektiivilla-yrjo-tuokko-kertoo-tyourastaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastusalaa-pitkalla-perspektiivilla-yrjo-tuokko-kertoo-tyourastaan Kanslianeuvos Yrjö Tuokko ja kauppatieteiden tohtori Veijo Riistama palkittiin elämäntyöstään Tilintarkastajapäivässä tammikuussa 2019. Tilintarkastusala on pitänyt herroja otteessaan vuosikymmeniä ja pitää edelleen. Lue Yrjö Tuokon haastattelu.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Tilintarkastusalaa pitkällä perspektiivillä – Veijo Riistama kertoo työurastaan Wed, 17 Jul 2019 09:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastusalaa-pitkalla-perspektiivilla-veijo-riistama-kertoo-tyourastaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastusalaa-pitkalla-perspektiivilla-veijo-riistama-kertoo-tyourastaan Kanslianeuvos Yrjö Tuokko ja kauppatieteiden tohtori Veijo Riistama palkittiin elämäntyöstään Tilintarkastajapäivässä tammikuussa 2019. Tilintarkastusala on pitänyt herroja otteessaan vuosikymmeniä ja pitää edelleen. Lue Veijo Riistaman haastattelu.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Tapaksia ja tastingiä Tampereella – asiaakin asiakasymmärryksestä Wed, 10 Jul 2019 13:35:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tapaksia-ja-tastingia-tampereella-asiaakin-asiakasymmarryksesta https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tapaksia-ja-tastingia-tampereella-asiaakin-asiakasymmarryksesta Tiesitkö, että Suomen Tilintarkastajat ry:llä on alueellista toimintaa ja jäsenemme voivat vaikuttaa sen toimintaan? Miten voimme lisätä asiakasymmärrystä, kysyttiin Tampereella, ja samalla kohennettiin viinitietoutta.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Laatumielikuva on tehokas kannustin Wed, 10 Jul 2019 12:35:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/laatumielikuva-on-tehokas-kannustin https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/laatumielikuva-on-tehokas-kannustin Kim Ittonen: Tilintarkastukseen vaikuttavat samat lainalaisuudet kuin muuhunkin liiketoimintaan. Tilintarkastuksen laadunvalvonta on saanut osakseen kritiikkiä, mutta kansainväliset tulokset puhuvat sen ohjaavan vaikutuksen puolesta.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Tilinpäätös kaupparekisterissä - onko se tilintarkastettu? Wed, 10 Jul 2019 11:40:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilinpaatos-kaupparekisterissa-onko-se-tilintarkastettu https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilinpaatos-kaupparekisterissa-onko-se-tilintarkastettu Jarkko Raitio: Kaupparekisterin uudistamisen keskeinen tavoite on tietojen ajantasaisuuden ja luotettavuuden lisääminen. Kaupparekisterin tilinpäätöstietojen luotettavuutta voisi parantaa tuomalla esiin tilintarkastusta koskevat tiedot. Tilintarkastus lisää luottamusta tilinpäätökseen ja sitä kautta koko yhtiöön.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Forensiikan Charlien enkelit Wed, 10 Jul 2019 10:40:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/forensiikan-charlien-enkelit https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/forensiikan-charlien-enkelit Tiedätkö tapauksen, jossa työntekijä on jäänyt kiinni varastamisesta, mutta asia on hoidettu hiljaisuudessa ilman seuraamuksia? Tytti Saarinen ja hänen kollegansa Viivi Lajunen tutkivat Forensic Risk Alliance:lla (FRA) työkseen taloudellisia väärinkäytösepäilyjä. 

]]>
Talouden ammattilaisille
Avoimempaa ja rohkeampaa virkamiestyötä Wed, 10 Jul 2019 09:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/avoimempaa-ja-rohkeampaa-virkamiestyota https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/avoimempaa-ja-rohkeampaa-virkamiestyota Antti Neimalalla on pitkä ura elinkeinoelämän keskusjärjestöissä. Viime syksynä hän aloitti työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkönä ja kehuu työn ministeriössä olevan paljon aiempia vuosia dynaamisempaa.

]]>
Talouden ammattilaisille Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Tiedot tosiasiallisista edunsaajista edunsaajarekisteriin 1.7.2019 lähtien Thu, 27 Jun 2019 15:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tiedot-tosiasiallisista-edunsaajista-edunsaajarekisteriin-1.7.2019-lahtien https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tiedot-tosiasiallisista-edunsaajista-edunsaajarekisteriin-1.7.2019-lahtien Jarkko Raitio: Tilintarkastaja - muista itse ja muistuta asiakastasi. Yrityksen edunsaajat tulee rekisteröidä rahanpesulain mukaiseen edunsaajarekisteriin 1.7.2019 lähtien. Ilmoitusten tekemiseen on vuosi aikaa, eli ne tulee tehdä 30.6.2020 mennessä. Tiedot tulee myös pitää ajan tasalla.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Yrittäjät pitävät tilintarkastusta hyödyllisenä – tilintarkastajilla petrattavaa kommunikoinnissa Wed, 26 Jun 2019 12:40:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/yrittajat-pitavat-tilintarkastusta-hyodyllisena-tilintarkastajilla-petrattavaa-kommunikoinnissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/yrittajat-pitavat-tilintarkastusta-hyodyllisena-tilintarkastajilla-petrattavaa-kommunikoinnissa Risto Ruuska ja Jarkko Raitio: Kauppalehdessä 3.6.2019 uutisoitiin Suomen Yrittäjien teettämästä kyselystä. Puolet vastaajista toivoi, että alle kymmenen henkeä työllistävät mikroyritykset vapautettaisiin tilintarkastusvelvollisuudesta. Kääntäen voi todeta, että kaksi kolmesta vastaajasta piti tilintarkastusta tarpeellisena.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Suuria ja pieniä muutoksia yritysverotuksessa Wed, 26 Jun 2019 10:07:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/suuria-ja-pienia-muutoksia-yritysverotuksessa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/suuria-ja-pienia-muutoksia-yritysverotuksessa Merja Raunio Roschier Asianajotoimisto Oy:stä avaa yritysverotuksen näkymiä. Muutoksia on luvassa niin kotimaiseen kuin kansainväliseenkin verotukseen ja veroriskejä voi piileskellä yllättävissäkin paikoissa. 

]]>
Talouden ammattilaisille
Vaatimus osakepääomasta poistuu yksityisiltä osakeyhtiöiltä, asunto-osakeyhtiöiltä ja keskinäisiltä kiinteistöosakeyhtiöiltä 1.7.2019 Tue, 25 Jun 2019 14:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/vaatimus-osakepaaomasta-poistuu-yksityisilta-osakeyhtioilta-asunto-osakeyhtioilta-ja-keskinaisilta-kiinteistoosakeyhtioilta-1.7.2019 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/vaatimus-osakepaaomasta-poistuu-yksityisilta-osakeyhtioilta-asunto-osakeyhtioilta-ja-keskinaisilta-kiinteistoosakeyhtioilta-1.7.2019 Jarkko Raitio: Osakeyhtiölain kokonaisvaltaisempaa uudistusta ja kesälomaa odoteltaessa voi todeta, että osakeyhtiölakiin tehtiin viime hallituskaudella lähinnä EU-lainsäädännön täytäntöönpanoon perustuvia muutoksia. Muitakin muutoksia oikeusministeriössä pohdittiin ja selvitettiin, mutta toteutukseen asti valui osakepääomavaatimuksen poistaminen yksityisiltä osakeyhtiöiltä.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium 13.-14.6.2019 - terveisiä Tampereelta! Thu, 20 Jun 2019 14:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastuksen-ja-arvioinnin-symposium-13.-14.6.2019-terveisia-tampereelta https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastuksen-ja-arvioinnin-symposium-13.-14.6.2019-terveisia-tampereelta Riitta Laine: Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium kokoaa julkisen ja yksityisen sektorin tilintarkastus- ja arviointialan ammattilaiset sekä alan tutkijat. Suomen Tilintarkastajat ry osallistui ohjelman suunnittelun ja esitysten tiiviin seuraamisen lisäksi toiminnanjohtaja Sanna Alakareen esityksellä ja Anne Kullan kommenttipuheenvuorolla. Tilintarkastajista esillä olivat myös KHT Tapani Vuopala, JHT, KHT Tiina Lind ja KHT Eero Prepula.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Hylätty, uusintatarkastus ja hyväksymisen peruuttaminen – mitä laaduntarkastuksen tulokset tarkoittavat? Tue, 18 Jun 2019 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/hylatty-uusintatarkastus-ja-hyvaksymisen-peruuttaminen-mita-laaduntarkastuksen-tulokset-tarkoittavat https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/hylatty-uusintatarkastus-ja-hyvaksymisen-peruuttaminen-mita-laaduntarkastuksen-tulokset-tarkoittavat Risto Ruuska: Mitä seuraa, jos on tullut hylätyksi laaduntarkastuksessa tai laaduntarkastusta on päätetty jatkaa uusintatarkastuksella? Selvennän bloggauksessani seuraavia tilanteita: 1) Laaduntarkastuksen tulos on hylätty, 2) Laaduntarkastus jatkuu uusintatarkastuksella ja 3) Hyväksymisen peruuttaminen.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Terveisiä Brysselistä – miksi merta edemmäs kalaan? Wed, 12 Jun 2019 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/terveisia-brysselista-miksi-merta-edemmas-kalaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/terveisia-brysselista-miksi-merta-edemmas-kalaan Minttu Sallinen: Miksi kaiken kiireen keskellä kannattaa joskus suunnata suomiareenoilta avarammille vesille? Siksi, että on tärkeää katsoa asioita myös laajemmasta perspektiivistä. Lue bloggauksesta, minkälaisia eväitä Brysselin vierailu antoi.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Asiakaskyselyn satoa: ”Miten talouden ammattilainen kehittää osaamistaan?” Wed, 12 Jun 2019 09:22:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/asiakaskyselyn-satoa-miten-talouden-ammattilainen-kehittaa-osaamistaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/asiakaskyselyn-satoa-miten-talouden-ammattilainen-kehittaa-osaamistaan ST-Akatemian osaamisen kehittämisen tiimi lähetti keväällä asiakaskyselyn*, jossa kartoitettiin talouden ammattilaisten osaamisen kehittämisen menetelmiä ja mieltymyksiä. Tiimiä kiinnosti erityisesti, kuinka usein ja millä tavoin talouden ammattilainen kehittää omaa osaamistaan sekä mitkä ovat hänelle mieluisimmat osaamisen kehittämisen menetelmät tulevaisuudessa.

Osaamisen kehittämisen asiantuntijamme Tuija Niemeläinen ja Tiina Välikangas kertovat kyselyn keskeisimmistä tuloksista.

]]>
Talouden ammattilaisille
Tarkoituksenmukaisempaa tarkastusta: Vaihtoehdoksi yleisluonteinen tarkastus Mon, 10 Jun 2019 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tarkoituksenmukaisempaa-tarkastusta-vaihtoehdoksi-yleisluonteinen-tarkastus https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tarkoituksenmukaisempaa-tarkastusta-vaihtoehdoksi-yleisluonteinen-tarkastus Jarkko Raitio: Suomen Tilintarkastajat kannattaa yleisluonteista tarkastusta mikroyrityksille. Yrityksillä olisi mahdollisuus valita joko tilintarkastus tai yleisluonteinen tarkastus. Lakisääteisen kevyemmän tarkastuksen mahdollisuuksia pohditaan parhaillaan työ- ja elinkeinoministeriön työryhmässä.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Kaiken takana on… nuori tilintarkastaja Wed, 05 Jun 2019 09:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/kaiken-takana-on-nuori-tilintarkastaja https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/kaiken-takana-on-nuori-tilintarkastaja Paula Hämäläinen: Autamme niin nuoria kuin ihan kaikkia tilintarkastajia osaamisen kehittämisessä. Mitä nuoret tilintarkastajat toivovat? Supersankaruutta, unelmointia ja toteuttamista.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Mihin tilintarkastajasi keskittyy tilikaudella 2019? Mon, 03 Jun 2019 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/mihin-tilintarkastajasi-keskittyy-tilikaudella-2019 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/mihin-tilintarkastajasi-keskittyy-tilikaudella-2019 Riitta Laine: Tilintarkastuksen laadunvalvonnan painopistealueet näkyvät myös tilintarkastajien asiakkaiden arjessa. Tilintarkastajien työn laatua tarkastetaan säännöllisesti. Laadunvalvontaa tekee PRH:n tilintarkastusvalvonta, joka päättää laaduntarkastukselle vuosittaiset painopistealueet.

]]>
Talouden ammattilaisille
Pienten yhteisöjen tilintarkastuksen haasteisiin on tartuttu Tue, 28 May 2019 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/pienten-yhteisojen-tilintarkastuksen-haasteisiin-on-tartuttu https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/pienten-yhteisojen-tilintarkastuksen-haasteisiin-on-tartuttu Riitta Laine: Kansainvälisten tilintarkastusalan standardien soveltuvuus ”vähemmän monimutkaisten” toimeksiantojen tarkastamiseen aiheuttaa päänvaivaa monella tasolla. Nyt IAASB tarjoaa kolmea ratkaisuehdotusta tilanteen helpottamiseksi.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Asiakkaidemme vinkit: Näin opit tehokkaasti videokoulutusten avulla Fri, 24 May 2019 09:22:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/asiakkaidemme-vinkit-nain-opit-tehokkaasti-videokoulutusten-avulla3 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/asiakkaidemme-vinkit-nain-opit-tehokkaasti-videokoulutusten-avulla3 Maija Sillanpää: Mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen kouluttautumalla ovat monet. Viimeisen kolmen vuoden aikana videokoulutukset ovat herättäneet entistä enemmän kiinnostusta perinteisempien koulutusmuotojen rinnalla. Videotallenteet antavat vapautta ajankäyttöön, mutta vaativat myös katsojaltaan suunnitelmallisuutta.

]]>
Talouden ammattilaisille
Toukokuun kasvo: Piia Ahonen Fri, 03 May 2019 16:30:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/toukokuun-kasvo-piia-ahonen https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/toukokuun-kasvo-piia-ahonen Toukokuun kuukauden kasvo on Piia Ahonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:sta. Piia toimii arvonlisäverotuksen erityisasiantuntijana mm. Kiinteistöt ja arvonlisäverotus -koulutuksessa 22.5.2019 sekä Yritysverotus 2019 -videokoulutuksessa.

]]>
Talouden ammattilaisille
Eettiset säännöt tilintarkastajille Fri, 03 May 2019 08:22:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/eettiset-saannot-tilintarkastajille https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/eettiset-saannot-tilintarkastajille KPMG:n riskienhallinnan asiantuntija Mirja Fraktman kertoo tilintarkastajien eettisistä säännöistä ja niihin tulevista muutoksista. Tilintarkastajilla on tärkeä tehtävä yhteiskunnassa taloudellisen informaation riippumattomana ja asiantuntevana varmentajana.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Huhtikuun kasvo: Hanna Tähtivaara Wed, 24 Apr 2019 09:31:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/huhtikuun-kasvo-hanna-tahtivaara https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/huhtikuun-kasvo-hanna-tahtivaara Huhtikuun kuukauden kasvo on Hanna Tähtivaara, Suomen Tilintarkastajien ja ST-Akatemian käännösasiantuntija, joka on yhdessä asiantuntijaryhmän kanssa kääntänyt mm. juuri suomeksi ilmestyneen  IFRS-standardit 2019 -julkaisun tekstit käytännössä kokonaan. 

]]>
Talouden ammattilaisille Tilintarkastuksen asiantuntijoille
IFRS-STANDARDIT 2019 ILMESTYNYT SUOMEKSI – TÄNÄKIN VUONNA RUNSAASTI MUUTOKSIA EDELLISVUOTEEN VERRATTUNA Wed, 24 Apr 2019 09:27:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/ifrs-standardit-2019-ilmestynyt-suomeksi-tanakin-vuonna-runsaasti-muutoksia-edellisvuoteen-verrattuna https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/ifrs-standardit-2019-ilmestynyt-suomeksi-tanakin-vuonna-runsaasti-muutoksia-edellisvuoteen-verrattuna Hanna Tähtivaara: Voimassa oleviin IFRS-standardeihin on tänäkin vuonna tullut useita lisäyksiä ja muutoksia. Kokonaiskäsityksen kaikista muutoksista saa parhaiten perehtymällä ajantasaiseen IFRS-standardit 2019 -teokseen. 

]]>
Talouden ammattilaisille Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Rakentamisen arvonlisäverotuksen kiemuroista Wed, 10 Apr 2019 14:25:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/rakentamisen-arvonlisaverotuksen-kiemuroista https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/rakentamisen-arvonlisaverotuksen-kiemuroista Hanna Huhtala: Silloin tällöin kuulee edelleen sanottavan, että arvonlisävero on läpikulkuerä.  Arvonlisävero on kuitenkin kaikkea muuta kuin läpikulkuerä. Se on liiketoimikohtainen vero omine toimialakohtaisine herkkupaloineen. Se on rahaa, joka konkreettisesti kulkee verovelvollisten kassan kautta ollen iso osa verovelvollisen kassavirtaa. Osataanko tätä hyödyntää riittävällä tavalla?

]]>
Talouden ammattilaisille