Blogi - 2016 https://www.suomentilintarkastajat.fi Talouden ammattilainen, yritysjohdon edustaja tai tilintarkastaja, tutustu ajankohtaisiin bloggauksiin ja artikkeleihin! fiTue, 27 Dec 2016 10:38:00 +0200Thu, 17 May 2018 15:00:15 +0300eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Koulutussuunnittelijan puolivuosikatsaus Tue, 27 Dec 2016 10:38:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/koulutussuunnittelijan-puolivuosikatsaus https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/koulutussuunnittelijan-puolivuosikatsaus Tuija Niemeläinen: Aloitin työni koulutussuunnittelijana ST-Akatemiassa kesän tarjoillessa viimeisiä lämpöjään. Syksyn sateiden ja pimenevien päivien kuluessa tutuiksi ovat tulleet niin tilintarkastajien valmennusohjelma, talouden ammattilaisten koulutukset kuin kattava jäsenkoulutusvalikoimamme.

]]>
Talouden ammattilaisille
Kirjanpitolautakunta julkaissut lausunnon johdannaisten käsittelystä Fri, 23 Dec 2016 10:38:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/kirjanpitolautakunta-julkaissut-lausunnon-johdannaisten-kasittelysta https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/kirjanpitolautakunta-julkaissut-lausunnon-johdannaisten-kasittelysta Tuomas Honkamäki: Kirjanpitolautakunta on juuri julkaissut lausunnon 1963/2016. Lausunto muuttaa useiden yhtiöiden johdannaisten kirjanpitokäsittelyä kotimaisessa kirjanpidossa.

]]>
Talouden ammattilaisille
Rahoitusinstrumentit – uuden IFRS 9 -standardin keskeinen sisältö Tue, 20 Dec 2016 10:38:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/rahoitusinstrumentit-uuden-ifrs-9-standardin-keskeinen-sisalto https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/rahoitusinstrumentit-uuden-ifrs-9-standardin-keskeinen-sisalto Pekka Nurmo: IFRS 9:n onnistunut käyttöönotto vaatii entistä tiiviimpää yhteistyötä yhtiön johdon, kirjanpidon ja tietohallinnon välillä. IFRS 9 -standardi koskee kaikkia toimijoita; ensisijaisesti pankkeja mutta myös ei-rahoitusmarkkinoilla toimivia IFRS-tilinpäätöksen tekijöitä. 

]]>
Talouden ammattilaisille
Siirtohinnoittelu: tee konsernin sisäiset sopimukset kirjallisesti Thu, 15 Dec 2016 07:59:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/siirtohinnoittelu-tee-konsernin-sisaiset-sopimukset-kirjallisesti https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/siirtohinnoittelu-tee-konsernin-sisaiset-sopimukset-kirjallisesti Merja Raunio: Vuonna 2016 tuli voimaan uudistetut OECD:n siirtohinnoitteluohjeet. Niissä korostetaan siirtohinnoitteluanalyysin kaksivaiheisuutta. Ensin selvitetään hinnoiteltavaan liiketoimeen liittyvät relevantit tosiseikat. Toisessa vaiheessa määritetään markkinaehtoinen siirtohinta tai arvioidaan käytetyn hinnan markkinaehtoisuutta.

]]>
Talouden ammattilaisille
Viestintä hyppäsi sosiaaliseen mediaan Wed, 14 Dec 2016 12:38:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/viestinta-hyppasi-sosiaaliseen-mediaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/viestinta-hyppasi-sosiaaliseen-mediaan Minttu Sallinen: Syksyä 2016 on leimannut kiireisyys positiivisessa uudistushengessä. Olemme kehittäneet viestintäämme voimakkaasti eteenpäin esimerkiksi jäsenviestinnän ja edunvalvonnan saralla.

]]>
Talouden ammattilaisille
Säätiölaki – mitä hyvää ja mitä haasteita? Mon, 12 Dec 2016 14:59:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/saatiolaki-mita-hyvaa-ja-mita-haasteita https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/saatiolaki-mita-hyvaa-ja-mita-haasteita Johanna Perälä: Säätiölaki tuli voimaan vuosi sitten 1.12.2015. Laki oli kokonaisuudistus ja muutti säätiölainsäädäntöä merkittävästi. Uudistuksessa on niin haasteensa kuin positiiviset puolensa.

]]>
Talouden ammattilaisille
Asiakaskokemus kuntoon - viisi ensimmäistä askelta Thu, 01 Dec 2016 12:00:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/asiakaskokemus-kuntoon-viisi-ensimmaista-askelta https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/asiakaskokemus-kuntoon-viisi-ensimmaista-askelta Maija Sillanpää: Viimeisen vuoden aikana ajattelutapamme on muuttunut ja sen myötä niin organisoituminen kuin tekemisen tapa ovat uudistuneet. Yksi toimintamme neljästä painopistealueesta on asiakaskokemuksen, myynnin ja markkinoinnin kehittäminen. Miten tämä on näkynyt toiminnassamme? Tunnistan viisi isompaa askelta, jotka olemme tähän mennessä ottaneet. 

]]>
Talouden ammattilaisille
Asiakaskokemus kuntoon - viisi ensimmäistä askelta Thu, 01 Dec 2016 12:00:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/asiakaskokemus-kuntoon-viisi-ensimmaista-askelta https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/asiakaskokemus-kuntoon-viisi-ensimmaista-askelta Maija Sillanpää: Viimeisen vuoden aikana ajattelutapamme on muuttunut ja sen myötä niin organisoituminen kuin tekemisen tapa ovat uudistuneet. Yksi toimintamme neljästä painopistealueesta on asiakaskokemuksen, myynnin ja markkinoinnin kehittäminen. Miten tämä on näkynyt toiminnassamme? Tunnistan viisi isompaa askelta, jotka olemme tähän mennessä ottaneet. 

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Sanoista tekoihin – tuodaan esille tilintarkastajan työtä! Mon, 28 Nov 2016 15:00:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/sanoista-tekoihin-tuodaan-esille-tilintarkastajan-tyota https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/sanoista-tekoihin-tuodaan-esille-tilintarkastajan-tyota Paula Hämäläinen: Syksy on hurahtanut vauhdikkaasti viestinnän suhteen. Olemme aktivoineet jäsenkirjeen aikataulua, ja jäsenkirje lähtee nyt joka toinen viikko. Yleensä kirje tupsahtaa sähköposteihin loppuviikosta, joskin jokin tärkeä tapahtuma tai asia voi muuttaa kirjeen aikataulua. Meille on tärkeää jakaa tietoa oikea-aikaisesti ja tarpeen tullen vaikka erillisessä teemakirjeessä uutiskirjesyklin ulkopuolella.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
IFRS-standardien käännöstyöryhmä luo uusia termejä ja ilmauksia Tue, 22 Nov 2016 10:00:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/ifrs-standardien-kaannostyoryhma-luo-uusia-termeja-ja-ilmauksia https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/ifrs-standardien-kaannostyoryhma-luo-uusia-termeja-ja-ilmauksia Hanna Tähtivaara: Lokakuussa 2016 ilmestyneessä blogikirjoituksessa muistelin Suomen Tilintarkastajat ry:ssä (tuolloin KHT-yhdistys) yli 15 vuotta sitten aloitetun IFRS-standardien suomentamisen vaiheita. Jo kirjoitusta julkaistaessa oli päätetty, että kerron erillisessä blogikirjoituksessa esimerkkejä työryhmän luomista ilmauksista ja taustoitan, kuinka niihin on päädytty. Myös ensimmäisen kirjoituksen lukijat tuntuivat kaipaavan esimerkkejä, ja tässä niitä nyt tulee!

]]>
Talouden ammattilaisille
Osakeyhtiön tilinpäätösmalli – huomioi muutokset! Tue, 22 Nov 2016 07:03:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/osakeyhtion-tilinpaatosmalli-huomioi-muutokset https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/osakeyhtion-tilinpaatosmalli-huomioi-muutokset Jukka Torkkeli päivittää Osakeyhtiön tilinpäätösmalli -julkaisua. Jukka jakaa kirjoituksessa vinkkejä tilinpäättäjille ja kertoo, mitä vaikutuksia uudistuneella kirjanpitolailla on Osakeyhtiön tilinpäätösmalliin.

]]>
Talouden ammattilaisille
Tilintarkastus Suomessa – tänään ja (onko sitä) huomenna Wed, 02 Nov 2016 10:00:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastus-suomessa-tanaan-ja-onko-sita-huomenna https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastus-suomessa-tanaan-ja-onko-sita-huomenna Jarkko Raitio: Tilintarkastajien keskuudessa on otettu ilolla vastaan Suomen Tilintarkastajat ry:n kannanjulkaisu tilintarkastusvelvollisuuden rajoista. Suomen Tilintarkastajat ry kannattaa tilintarkastusrajojen säilyttämistä ennallaan. Kannan sisältö eli ”nykyiset tilintarkastusrajat ovat hyvät” jo jakaakin tilintarkastajia.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Digitalisoitumisen pyörteissä kohti asiakaslähtöisempiä verkkokirjoja Thu, 27 Oct 2016 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/digitalisoitumisen-pyorteissa-kohti-asiakaslahtoisempia-verkkokirjoja https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/digitalisoitumisen-pyorteissa-kohti-asiakaslahtoisempia-verkkokirjoja Susanna Timonen: ST-Akatemian online-palvelu on saanut päälleen uudet, entistä ehommat vaatteet. Samalla online-tuotteiden ostamista on helpotettu lisäämällä online-palvelun yhteyteen oma verkkokauppa. Jatkossa yksittäisten verkkokirjojen ja kirjahyllyjen – niin ennalta määriteltyjen kuin omavalintaistenkin – ostaminen hoituu kätevästi uuden verkkokaupan kautta. 

]]>
Talouden ammattilaisille
Vapaaehtoisen konsernitilinpäätöksen merkitys kasvaa pienkonserneissa Tue, 25 Oct 2016 10:12:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/vapaaehtoisen-konsernitilinpaatoksen-merkitys-kasvaa-pienkonserneissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/vapaaehtoisen-konsernitilinpaatoksen-merkitys-kasvaa-pienkonserneissa Tarvitsemme edelleen vapaaehtoisesti laadittuja pienkonsernien konsernitilinpäätöksiä monitahoisen päätöksenteon tueksi, vaikka monet konsernit jäivätkin lain mahdollistamien helpotusten takia konsernitilinpäätöksen laatimisvelvollisuuden ulkopuolelle.

]]>
Talouden ammattilaisille
Uusi tilintarkastuskertomus antaa enemmän tietoa sijoittajille Tue, 18 Oct 2016 11:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/uusi-tilintarkastuskertomus-antaa-enemman-tietoa-sijoittajille https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/uusi-tilintarkastuskertomus-antaa-enemman-tietoa-sijoittajille Keväällä 2017 annettavat tilintarkastuskertomukset listayhtiöiden tilintarkastuksista muuttuvat merkittävästi, ja vuonna 2018 muuttuvat myös muiden yleisen edun kannalta merkittävien yhteisöjen eli PIE-yhteisöjen. Uudet tilintarkastuskertomukset sisältävät aiempaa runsaammin tietoa yhteisön tilintarkastuksesta. Uudistuksen taustalla on muuttunut tilintarkastussääntely.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Jo 15 vuotta IFRS-standardeja suomeksi Mon, 17 Oct 2016 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/jo-15-vuotta-ifrs-standardeja-suomeksi https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/jo-15-vuotta-ifrs-standardeja-suomeksi Hanna Tähtivaara: Lähes tarkalleen 15 vuotta sitten, lokakuun 9. päivänä 2001, noin 200 henkilöä kokoontui Maria Congress Centeriin juhlistamaan ensimmäisen suomenkielisen IFRS-koosteen – tuolloin nimeltään IAS-standardit 2001 – julkistamista. Puheenvuoroja tässä juhlavassa tilaisuudessa käyttivät mm. EU:n komissiossa taloudelliseen raportointiin liittyvistä asioista tuolloin vastannut Karel van Hulle, useat viranomaisten ja yritysten edustajat ja tietenkin tilintarkastajat.

]]>
Talouden ammattilaisille
Me olemme Twitterissä, entä sinä? Tue, 04 Oct 2016 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/me-olemme-twitterissa-enta-sina https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/me-olemme-twitterissa-enta-sina Paula Hämäläinen: 11. elokuuta jännitti. Suomen Tilintarkastajien ensimmäinen tviitti lähti ilmoille, ja yhdistyksen tviittailu alkoi. Lukeeko kukaan? Reagoiko kukaan? Entä mitä ja miten tviitataan?

]]>
Talouden ammattilaisille
IFRS 16 Vuokrasopimukset tuo vuokrat taseisiin Mon, 03 Oct 2016 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/ifrs-16-vuokrasopimukset-tuo-vuokrat-taseisiin https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/ifrs-16-vuokrasopimukset-tuo-vuokrat-taseisiin Pasi Pekkarinen: Pitkään valmisteltu vuokrasopimuksia koskeva standardimuutos on viimein vahvistettu ja astuu voimaan 2019. Uuden standardin myötä lähes kaikki vuokravelvoitteet siirtyvät vuokralaisen taseeseen. Muutos vaikuttaa vääjäämättä vuokralaisen liiketoimintapäätöksiin. Itse asiassa uusi standardi vaikuttaa jo nyt esimerkiksi tilanteissa, joissa tehdään viiden vuoden vuokrasopimuksia.

]]>
Talouden ammattilaisille
Kirjanpitolaki 2016 – mitä uudistus toi mukanaan? Thu, 29 Sep 2016 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/kirjanpitolaki-2016-mita-uudistus-toi-mukanaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/kirjanpitolaki-2016-mita-uudistus-toi-mukanaan Miika Karkulahti: Kirjanpitolain uudistus tuli voimaan 1.1.2016. Siirtymäsäännösten perusteella uudistettua lainsäädäntöä saadaan soveltaa 1.1.2016 jälkeen laadittaviin erillis- ja konsernitilinpäätöksiin. Uudistuksen kohteena ollut ja osittain merkittäviäkin uudistuksia kokenut kirjanpitolaki toi mukanaan rakenteellisten uudistusten lisäksi helpotuksia niin pienten yhtiöiden raportointivelvoitteisiin kuin mahdollisuuksiin noudattaa aikaisempaa enemmän IAS- ja IFRS-standardien mukaisia laskentaperusteita ja laskentaperiaatteita Suomen kirjanpitolainsäädännön mukaisesti laadituissa tilinpäätöksissä.

]]>
Talouden ammattilaisille
Tilinpäätös kertoo yrityksestä paljon - mutta ymmärrätkö sitä? Mon, 26 Sep 2016 15:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/tilinpaatos-kertoo-yrityksesta-paljon-mutta-ymmarratko-sita https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/tilinpaatos-kertoo-yrityksesta-paljon-mutta-ymmarratko-sita Harri Seppänen: ”I just wanted to be a businessman, and to me, the best way to understand business was to be an accountant.” Näin on sanonut amerikkalainen liikemies Aubrey McClendon. Hän on ollut perustamassa Chesapeake Energy Corporationia, jonka liikevaihto on parhaimmillaan ollut yli 20 miljardia euroa.

]]>
Talouden ammattilaisille
Aggressiivinen verosuunnittelu muutoksien kourissa Mon, 26 Sep 2016 13:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/aggressiivinen-verosuunnittelu-muutoksien-kourissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/aggressiivinen-verosuunnittelu-muutoksien-kourissa Markku Järvenoja: Aggressiivinen verosuunnittelu on ollut verokeskustelun kuuma termi viimeisten vuosien aikana. Termin sisällöstäkin on erimielisyytensä. G20-valtiot, OECD ja EU:n komissio ovat touhukkaasti häärineet asian ympärillä. 

]]>
Talouden ammattilaisille
Hallinnon tarkastus vaatii selkiyttämistä Thu, 22 Sep 2016 11:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/hallinnon-tarkastus-vaatii-selkiyttamista https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/hallinnon-tarkastus-vaatii-selkiyttamista Petri Kettunen, Suomen Tilintarkastajat ry:n hallituksen puheenjohtaja: Tilintarkastuslain uudistamisen yhteydessä on käyty keskustelua tilintarkastuksen kohteesta ja sen määrittelemisestä vastaamaan kansainvälistä sääntelyä ja käytäntöä. Toimintakertomus poistettiin täyden tilintarkastuksen kohteesta 19.8.2016 voimaan tulleen tilintarkastuslain yhteydessä. Tämä mahdollistaa toimintakertomuksen sisällön kehittämisen vastaamaan entistä paremmin yhtiöiden ja muiden organisaatioiden sidosryhmien tiedontarvetta.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Some, someen, somessa – vai sometta? Wed, 14 Sep 2016 10:38:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/some-someen-somessa-vai-sometta https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/some-someen-somessa-vai-sometta Minttu Sallinen: Keväällä 2016 toteutimme jäsenkyselyn toiminnastamme. Sosiaaliseen mediaan liittyen muutama vastaus herätti huomioni. Suomen Tilintarkastajien kaltaisen yhdistyksen ja alan konservatiivisuuden ei katsottu sopivan sosiaaliseen mediaan. Alan arvostuksen epäiltiin kärsivän liiasta avoimuudesta kyseisissä kanavissa.

]]>
Talouden ammattilaisille
Vuoropuhelu tilintarkastajien ja valvojan välillä Wed, 07 Sep 2016 12:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/vuoropuhelu-tilintarkastajien-ja-valvojan-valilla https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/vuoropuhelu-tilintarkastajien-ja-valvojan-valilla Jarkko Raitio: Pankkeja tai vakuutusyhtiöitä tarkastavien tilintarkastajien tulee jatkossa käydä kahdenvälistä vuoropuhelua suoraan pankkeja ja vakuutusyhtiöitä valvovan viranomaisen eli Finanssivalvonnan kanssa. Muutos tulee olemaan merkittävä, koska tilintarkastuksen kohteena oleva asiakas ei ole mukana keskusteluissa.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Miksi yrityksen arvonmääritys ei ole helppoa? Tue, 06 Sep 2016 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/miksi-yrityksen-arvonmaaritys-ei-ole-helppoa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/miksi-yrityksen-arvonmaaritys-ei-ole-helppoa Harri Seppänen: Nobel-palkittu tutkija Daniel Kahneman kuvaa kirjassansa Thinking, Fast and Slow, kuinka aivomme on viritetty etsimään helppoja vastauksia monimutkaisiinkin ongelmiin. Kognitiiviset kykymme ovat rajatut. On helpompi käyttää peukalosääntöjä ja intuitiivista päättelyä kuin uhrata kapasiteettiamme asioiden syvälliseen analysointiin.

]]>
Talouden ammattilaisille
Yritysjärjestelyt: Korostunutta huolellisuutta ketjujärjestelyihin Fri, 02 Sep 2016 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/yritysjarjestelyt-korostunutta-huolellisuutta-ketjujarjestelyihin https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/yritysjarjestelyt-korostunutta-huolellisuutta-ketjujarjestelyihin Kai Soini: Suurin osa veroneutraaleista yritysjärjestelyistä toteutetaan yksittäisinä sulautumisina, jakautumisina, liiketoimintasiirtoina tai osakevaihtoina. Vaikka sulautumisessa olisi useita sulautuvia yhtiöitä tai jakautumisessa useita vastaanottavia yhtiöitä, yritysjärjestely on usein toteutettavissa yksittäisenä sulautumisena tai jakautumisena.

]]>
Talouden ammattilaisille
Tilintarkastajien Kesäpäivät tarjosivat kohtaamisia, kuunneltavaa ja golfia Thu, 01 Sep 2016 14:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastajien-kesapaivat-tarjosivat-kohtaamisia-kuunneltavaa-ja-golfia https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastajien-kesapaivat-tarjosivat-kohtaamisia-kuunneltavaa-ja-golfia Carita Mäkinen: Perinteisiä Tilintarkastajien Kesäpäiviä vietettiin 25.–26.8.2016 Scandic Vierumäellä. Kesäpäivät keräsivät 175 osallistujaa ympäri Suomen. Vanhojen ja uusien kollegojen tapaamista ja etenkin tauoilla vilkkaina käytyjä keskusteluja pidettiin jälleen yhtenä Kesäpäivien parhaimmista anneista.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
EU:n uusi tullilainsäädäntö – helmiä ja risuja Wed, 24 Aug 2016 16:11:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/eu-n-uusi-tullilainsaadanto-helmia-ja-risuja https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/eu-n-uusi-tullilainsaadanto-helmia-ja-risuja Matti Alpua: EU:ssa ryhdyttiin soveltamaan uudistettua tullilainsäädäntöä 1.5.2016. Vuosikausia kestänyt valmistelu viivästyi runsaasti alkuperäisestä aikataulusta, koska kansainvälisessä toimintaympäristössä tapahtuvista muutoksista johtuvat kiireelliset osittaisuudistukset ajoivat kokonaisuudistuksen ohi.

]]>
Talouden ammattilaisille
Tulevaisuuden askelmerkkejä asetellaan Naantalissa Thu, 18 Aug 2016 10:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tulevaisuuden-askelmerkkeja-asetellaan-naantalissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tulevaisuuden-askelmerkkeja-asetellaan-naantalissa Sanna Alakare: Yhtä varmasti kuin Suomessa koulut käynnistyvät elokuun puolivälissä, järjestetään myös pohjoismaisen tilintarkastajajärjestömme vuosikokous. Olemme viime vuosina saaneet luotua tapahtumasta kiinnostavan keskustelufoorumin tilintarkastusalalle tärkeistä asioista. Kokous kiinnostaa niin eurooppalaista kuin globaaliakin alan kattojärjestöä, ja vuodesta toiseen niin FEEn kuin IFACinkin johto saapuu viettämään viikonloppua kanssamme – vaikka ajankohta sijoittuukin keskellä eurooppalaista lomasesonkia.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Luottamusta rakentamassa Wed, 22 Jun 2016 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/luottamusta-rakentamassa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/luottamusta-rakentamassa Petri Kettunen, Suomen Tilintarkastajat ry:n hallituksen puheenjohtaja: Kuuden vuoden hallitustyöskentelyn jälkeen odotan mielenkiinnolla alkavaa puheenjohtajakautta ja mahdollisuutta vaikuttaa meille kaikille yhteisiin asioihin. Strategiamme mukaan olemme luottamusta rakentamassa, ja tähän toteamukseen tiivistyy moni tavoitteistamme. Luottamuksesta kiitän myös jäsenistöä vuosikokouksessa.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille