Blogi - Toukokuu 2017 https://www.suomentilintarkastajat.fi Talouden ammattilainen, yritysjohdon edustaja tai tilintarkastaja, tutustu ajankohtaisiin bloggauksiin ja artikkeleihin! fiWed, 31 May 2017 08:51:00 +0300Mon, 19 Mar 2018 10:05:31 +0200eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Näin me luemme tilinpäätöstä – vinkkejä tilintarkastajalta Wed, 31 May 2017 08:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/nain-me-luemme-tilinpaatosta-vinkkeja-tilintarkastajalta https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/nain-me-luemme-tilinpaatosta-vinkkeja-tilintarkastajalta Jose Kautonen: Tili- ja tilintarkastustoimistojen juhla-aika alkaa hiljalleen kääntyä kesälomien puolelle. Kuten talviurheilulajien huiput, myös valppaimmat taloushallinnon ammattilaiset alkavat hiljalleen valmistautua seuraavaan kauteen. Tässä joitain omiin kokemuksiini ja työtapoihini pohjautuvia vinkkejä tulevien tilinpäätösten laatimisprosessiin.

]]>
Talouden ammattilaisille
Toiminnanjohtajan katsaus: Tilintarkastus tänään, huomenna ja ylihuomenna Tue, 30 May 2017 09:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/toiminnanjohtajan-katsaus-tilintarkastus-tanaan-huomenna-ja-ylihuomenna https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/toiminnanjohtajan-katsaus-tilintarkastus-tanaan-huomenna-ja-ylihuomenna Sanna Alakare: Suomen 100-vuotisjuhlavuoden alkupuolisko on kääntymässä kylmähkön kevään kautta varkain kohti kesää ja juhannustansseja. Aprillipäivä kääntää aina uuden lehden yhdistyksen toiminnassamme: on uuden tilikauden aika. Syntyy tarve muistella, mitä ympärillämme tapahtuikaan, kun hiirenkorvat ilmestyivät edellisen kerran ja kasvoivat sopiviksi vihdaksiksi. Ja keltaisiksi muututtuaan putosivat maahan ja peittyivät lumeen.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Millaisia kokemuksia uudistetusta kirjanpitolaista on saatu? Tue, 23 May 2017 15:49:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/millaisia-kokemuksia-uudistetusta-kirjanpitolaista-on-saatu https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/millaisia-kokemuksia-uudistetusta-kirjanpitolaista-on-saatu Miika Karkulahti: Uudistetun kirjanpitolainsäädännön mukaisesti laaditut tilinpäätökset tilikaudelta 2016 on pääosin saatu laadittua ja hyväksyttyä. Yhtiöt eivät vielä ole laajamittaisesti ottaneet käyttöön uusia arvostusvaihtoehtoja kirjanpidossaan ja raportoinnissaan. 

]]>
Talouden ammattilaisille
Tilintarkastajat ja sähköinen taloushallinto: missä mennään? Tue, 09 May 2017 13:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastajat-ja-sahkoinen-taloushallinto-missa-mennaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastajat-ja-sahkoinen-taloushallinto-missa-mennaan Riitta Laine: Kyselimme alkuvuodesta jäseniltä muun muassa sähköisistä kirjanpidoista ja niiden tarkastamisesta sekä sähköisestä allekirjoittamisesta, digiosaamisesta ja digitalisaation vaikutuksista tilintarkastukseen. Tässä blogissa käsittelen jäsenkyselyn tuloksia ja jäsenten antamia kommentteja kyseisistä aihealueista.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille