Blogi - Toukokuu 2018 https://www.suomentilintarkastajat.fi Talouden ammattilainen, yritysjohdon edustaja tai tilintarkastaja, tutustu ajankohtaisiin bloggauksiin ja artikkeleihin! fiThu, 31 May 2018 12:00:00 +0300Fri, 08 Mar 2019 15:01:46 +0200eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Näin luet osakeyhtiön tilintarkastuskertomusta Thu, 31 May 2018 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/nain-luet-osakeyhtion-tilintarkastuskertomusta https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/nain-luet-osakeyhtion-tilintarkastuskertomusta Riitta Laine: Selitän artikkelissa tilintarkastuskertomuksen sisältöä ja termejä. Käytän esimerkkinä Suomen Tilintarkastajat ry:n laatimaa tilintarkastuskertomusmallia yksityiselle osakeyhtiölle. Esimerkkimme Yhtiö Oy laatii toimintakertomuksen ja sillä on toimitusjohtaja. Yhtiö Oy:n tilintarkastuskertomus on vakiomuotoinen, eli sitä ei ole mukautettu.

]]>
Talouden ammattilaisille
Mikä on tilintarkastuksen merkitys? Thu, 31 May 2018 08:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/mika-on-tilintarkastuksen-merkitys https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/mika-on-tilintarkastuksen-merkitys Entä miksi pientenkin yhteisöjen tilintarkastuksesta pitää säätää laissa? Sanna Alakare summaa mennyttä toimintakauttamme ja luotaa myös tulevaan. Tutustu toiminnanjohtajan katsaukseen!

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Suojauslaskennan tehokkuusvaatimukset – IFRS 9:n muutokset käytännössä Wed, 30 May 2018 09:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/suojauslaskennan-tehokkuusvaatimukset-ifrs-9-n-muutokset-kaytannossa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/suojauslaskennan-tehokkuusvaatimukset-ifrs-9-n-muutokset-kaytannossa Ville Kukkonen: Rahoitusinstrumenttien tilinpäätösraportointia sääntelevän IFRS 9:n soveltaminen tuli pakolliseksi 1.1.2018 alkavilla tilikausilla, ja standardin muutosten implementointi onkin yrityksissä parhaillaan käynnissä.  

]]>
Talouden ammattilaisille
Tilintarkastusrajojen nostamista koskeva lainsäädäntöhanke on vielä kesken Tue, 29 May 2018 15:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastusrajojen-nostamista-koskeva-lainsaadantohanke-on-viela-kesken https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastusrajojen-nostamista-koskeva-lainsaadantohanke-on-viela-kesken Jarkko Raitio: Hallituksen keväisen kehysriihen yhteydessä tilintarkastusrajoista uutisoitiin sanavalinnoilla ”tilintarkastusrajoja nostetaan”. Tästä sai käsityksen, että näin tapahtuu ja asia on jo päätetty. Vääriä uutisia on liikkeellä.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille