Blogi - Syyskuu 2018 https://www.suomentilintarkastajat.fi Talouden ammattilainen, yritysjohdon edustaja tai tilintarkastaja, tutustu ajankohtaisiin bloggauksiin ja artikkeleihin! fiThu, 27 Sep 2018 09:00:00 +0300Mon, 05 Nov 2018 15:01:17 +0200eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Kuka päättää yrityksessä tavara- tai palvelumyynnin arvonlisäverokäsittelyn? Thu, 27 Sep 2018 09:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/kuka-paattaa-yrityksessa-tavara-tai-palvelumyynnin-arvonlisaverokasittelyn https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/kuka-paattaa-yrityksessa-tavara-tai-palvelumyynnin-arvonlisaverokasittelyn Piia Ahonen: Kysymyksellä haluan haastaa yrityksiä miettimään sitä, miten yritysten myyntien arvonlisäverokäsittelystä päätetään ja missä vaiheessa. Olisin sitä mieltä, että yrityksessä esimerkiksi tuotemyyjien ja -päälliköiden tulisi olla arvonlisäverotuksen taitureita, eikä ainoastaan talous- tai hallintohenkilöstön. Usein on jo liian myöhäistä, kun talousosasto saa selvitettäväkseen tehtyihin kauppoihin liittyviä myynti- ja ostolaskuja. Kuulostaako tutulta?

]]>
Talouden ammattilaisille
5 minuutin tilinpäätösanalyysi: kannattavuus, vakavaraisuus ja likviditeetti – ei taida onnistua?! Wed, 19 Sep 2018 09:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/5-minuutin-tilinpaatosanalyysi-kannattavuus-vakavaraisuus-ja-likviditeetti-ei-taida-onnistua https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/5-minuutin-tilinpaatosanalyysi-kannattavuus-vakavaraisuus-ja-likviditeetti-ei-taida-onnistua Harri Seppänen: Yrityksen taloudellisen analysoinnin suomalainen ”kansanperinne” kertoo, että yrityksen analysoinnissa tulisi keskittyä kolmeen seikkaan: kannattavuuteen, vakavaraisuuteen ja likviditeetiin.

]]>
Talouden ammattilaisille
Unelma-ammatissa tilintarkastajana Tue, 11 Sep 2018 14:47:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/unelma-ammatissa-tilintarkastajana https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/unelma-ammatissa-tilintarkastajana Juha-Pekka Keimmo: Olen toiminut 25 vuotta päätoimisena tilintarkastajana. Ammatti on monin tavoin muuttunut kuluneiden vuosien aikana. Opiskeluaikana näin tilintarkastajan ammatin itsenäisenä työnä, jota ohjasivat korkea moraali ja alan vakiintuneet käytännöt. Substanssiosaamisen ohella ammatissa korostuivat sosiaalisuus ja asiakaspalvelutaidot.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Erityinen tarkastus ja tilintarkastus – mitä eroa? Mon, 10 Sep 2018 14:25:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/erityinen-tarkastus-ja-tilintarkastus-mita-eroa https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/talouden-ammattilaisille/erityinen-tarkastus-ja-tilintarkastus-mita-eroa Seppo Suontausta ja Tytti Saarinen: Erilaisista tilintarkastajien tekemistä tarkastuksista puhuttaessa termit menevät helposti sekaisin. Selvennämme terminologiaa ja erilaisten tarkastusten eroja. Kerromme, mikä on tilintarkastuksen tarkoitus ja miten se eroaa erityisestä tarkastuksesta ja erityistarkastuksesta.

]]>
Talouden ammattilaisille Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Tilintarkastaja on varmentamisen ammattilainen Mon, 10 Sep 2018 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastaja-on-varmentamisen-ammattilainen https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastaja-on-varmentamisen-ammattilainen Riitta Laine: Kerron tässä artikkelissa, millaisia varmennus- ja liitännäispalveluita tilintarkastaja voi tarjota, ja miten kansainväliset tilintarkastusstandardit niitä ohjaavat.

]]>
Talouden ammattilaisille Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Tilintarkastusrajat luupin alla Mon, 10 Sep 2018 09:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastusrajat-luupin-alla https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/tilintarkastusrajat-luupin-alla Tilintarkastuksen lakisääteisten rajojen nostamista pohditaan parhaillaan. Kuinka merkittävästä muutoksesta olisi kyse ja mitkä olisivat sen vaikutukset?

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille
Mistä tietää, että konkurssi on lähellä? Wed, 05 Sep 2018 14:35:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/mista-tietaa-etta-konkurssi-on-lahella https://www.suomentilintarkastajat.fi/blogi/tilintarkastuksen-asiantuntijoille/mista-tietaa-etta-konkurssi-on-lahella Paula Roima: Sain olla kuuntelemassa professori Teija Laitisen (Vaasan yliopisto) mielenkiintoista puheenvuoroa tilintarkastajien Kesäpäivillä konkurssien ennustamisen vaikeudesta. Parhaimmatkaan tilastolliset menetelmät eivät anna kuin reilun 80 prosentin ennustamistarkkuuden.

]]>
Tilintarkastuksen asiantuntijoille