Talouden ammattilaisille

Tutustu ajankohtaisiin blogeihin ja artikkeleihin! ST-konserni ja ajankohtaiset talousaiheet myös:
LinkedInissä Suomen Tilintarkastajat ry | ST-Akatemia Oy ja Twitterissä @STyhdistys

Seuraa myös Ajankohtaista-palstaamme >


Hiilineutraaliksi vuoteen X mennessä – tulisiko tästä kertoa IFRS-tilinpäätöksessäkin?

Elina Peill: Ilmastotavoitteiden saavuttaminen vaatii konkreettisia toimenpiteitä. Nämä voivat johtaa IFRS-tilinpäätöksessä raportoimista edellyttäviin velvoitteisiin. 

Lue lisää

Arvonmääritys ei ole enää mutua

Esko Saura: Oletuksia ja käytettyjä menetelmiä pitää pystyä perustelemaan selvästi aiempaa paremmin. Verotuksen ja tilinpäätösasioiden lisäksi myös esimerkiksi sijoitustoimintaan liittyvä raportointi edellyttää aiempaa luotettavampia arvonmäärityksiä ja eri tahot tottuvat koko ajan haastamaan huo...

Lue lisää

Onko yrityksesi valmis ilmoittamaan yritysjärjestelyt veroviranomaisille?

Saku-Matti Koponen: Muutokset lisäävät suomalaisten yhtiöiden velvollisuuksia – onko yrityksesi valmis ilmoittamaan yritysjärjestelyt veroviranomaisille? 

Lue lisää

Covid 19 -kriisi: Osakemarkkinoiden odotuksista sekä hieman tilinpäätösten arvonalentumisriskistä

Harri Seppänen: Osakekurssit ja markkinat maailmanlaajuisesti laskivat pahimmillaan 35 % vuoden 2020 alun huipputasosta ja ovat tätä blogia kirjoitettaessa ”tasaantuneet” noin miinus 20 %:n tasolle. Kuinka voitaisiin päästä markkinoiden pään sisään ja lukea sen ajatuksia? Mitä markkinoiden romahd...

Lue lisää

Yritystukien käyttöä pitää valvoa

Riitta Laine: Yrityksien pelastamiseksi käytetään valtavia summia rahaa. Kun rahaa on paljon liikkeellä ja asialla on kiire, on olemassa riski, että suora tuki ei kohdistu oikein.

Lue lisää

Mistä rahoitus yritykselle ja miten tilintarkastaja auttaa?

Jarkko Raitio: Vinkit yrittäjälle: 1) Hyödynnä tilintarkastajan talousosaamista. 2) Tunnista yrityksen rahoituskriisin syy – tilintarkastaja voi varmentaa tietoa rahoittajille. 3) Tutustu toimintaohjeisiin yrittäjälle korona-aikana.

Lue lisää

Yrityksen edustaja, eihän rahoitus kaadu puutteisiin kaupparekisteri-ilmoituksissa?

Jarkko Raitio: Monessa yrityksessä työskennellään nyt raivoisasti sen eteen, että yritykselle järjestyisi rahoitus koronakriisin akuutin vaiheen ylittämiseksi.

Lue lisää

Tilintarkastaja–suomi-sanakirja

Tilintarkastaja–suomi-sanakirjan toinen painos on ilmestynyt! Ota tulkiksi tilinpäätössesonkiin asiakeskeisen kevään vastapainoksi.

Lue lisää

IFRS 16 Vuokrasopimukset -standardi otettu käyttöön – vai onko?

Viime vuodet ovat olleet kiireisiä IFRS-raportoinnin parissa työskenteleville. Viimeisimpänä uutena standardina vuoden 2019 alusta tuli voimaan IFRS 16 Vuokrasopimukset -standardi, jota IASB valmisteli pitkään ja hartaasti. Tässä vaiheessa aletaan nähdä, miten käyttöönotto on sujunut.

Lue lisää

Pienentääkö yleisluonteinen tarkastus tilintarkastajani palkkiota?

Riitta Laine: Suomen Tilintarkastajat on ehdottanut, että mikroyritykset voisivat jatkossa valita tilintarkastuksen tai yleisluonteisen tarkastuksen. Säästääkö yrittäjä, jos hän vaihtaa tilintarkastuksen yleisluonteiseen tarkastukseen?

Lue lisää

Verotuksen ja kirjanpidon väliset erot haasteena veroilmoituksen laadinnassa

Vaikka osakeyhtiön veroilmoitus perustuukin pitkälti yhtiön tilinpäätökseen, on verotuksen ja kirjanpidon välillä lukuisia eroja, jotka on osattava huomioida veroilmoitusta laadittaessa. Veroilmoituksen laatiminen ei ole pelkkää tilinpäätöksen lukujen siirtämistä veroilmoitukselle, vaan veroilmoi...

Lue lisää

Mikä siinä tilintarkastuksessa oikein maksaa?

Riitta Laine: Mitkä tekijät kasvattavat tilintarkastukseen kuluvaa aikaa? Tilintarkastukseen käytetty aika vaikuttaa hintaan.

Lue lisää

Miksi tilintarkastuksen kestoa on vaikea arvioida etukäteen?

Riitta Laine: Miksi tilintarkastukseen menevää aikaa on hyvin vaikea, ellei jopa mahdotonta ennustaa? Jokainen tilintarkastus on erilainen, mutta tilintarkastuksen kestoa voi arvioida jossain määrin etukäteen.

Lue lisää

Ajankohtainen kasvo: Tuomas Honkamäki

Tuomas Honkamäki, KHT-tilintarkastaja, Aurinkolahden Tilintarkastus Oy Miten päädyit tilintarkastajaksi? Laskentatoimi ei tullut verenperintönä minulla, vaan kiinnostuin aiheesta vasta armeijan jälkeen. Käydessäni kauppaoppilaitosta innostuin kirjanpidosta ja löysin samalla myös tilintarkastusma...

Lue lisää

Podcast: Oikea ja riittävä kuva tilintarkastuksessa

Tuomas Honkamäki, KHT-tilintarkastaja, Aurinkolahden Tilintarkastus Oy Mitä tarkoittaa, että tilinpäätöksen pitäisi antaa oikea ja riittävä kuva?KHT-tilintarkastaja Tuomas Honkamäki ja Suomen Tilintarkastajat ry:n tilintarkastusasiantuntija Riitta Laine pohtivat kysymystä ST-Akatemia Oy:n ensimm...

Lue lisää
1 2 3 4 5 6 7 ... 12
+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti