Kokemuksia: Uusinta tietoa valmiiksi pureskeltuna

08.12.2017, Aihe: Talouden ammattilaisille

Niklas Nordström

Biohit Oyj on globaaleilla markkinoilla toimiva bioteknologiayhtiö. Pörssiyhtiönä Biohit noudattaa tilinpäätöstietojensa julkaisussa kansainvälistä IFRS-standardia, joka muuttuu tietyin väliajoin. Uusiin standardeihin liittyy usein myös paljon uutta tietoa, jota Biohit saa osallistumalla ST-Akatemian IFRS-koulutuksiin.

Biohitin talousjohtaja Niklas Nordström kertoo kokemuksistaan ST-Akatemian asiakkaana.


Biohitin tuotteet ja palvelut keskittyvät ruoansulatuskanavan sairauksien ja niiden riskien diagnosointiin sekä ennaltaehkäisyyn. Yhtiö on perustettu vuonna 1988 ja se on ollut pörssin päälistalla vuodesta 1999 alkaen.

– Olemme vientiyhtiö. Suurin markkina-alueemme on idässä Kiinassa, jossa GastroPanel-tuotteemme on menestynyt hyvin, kertoo Biohitin talousjohtaja Niklas Nordström.

Oikea sisältö hyvin saatavilla

IFRS eli International Financial Reporting Standards on kansainvälinen standardi pörssiyhtiöiden tilinpäätöstietojen julkaisuun. Suomen lainsäädännön mukaisesti jokaisen pörssiyhtiön on noudatettava sitä. Standardi muuttuu tietyin väliajoin.
– Pörssiyhtiössä regulatorinen ympäristö on valtava ja se muuttuu koko ajan. Mukana pysyminen on välillä vaikeaa. ST-Akatemian koulutukset ovat meille tapa pysyä mukana tässä muutoksessa, Nordström toteaa.
– Valitsin ST-Akatemian siksi, että heillä oli hyvä saatavuus sekä oikea sisältö.

Kouluttajat ovat hyvin ammattitaitoisia

ST-Akatemian koulutuksiin ovat Biohitilta osallistuneet pääsääntöisesti Nordström sekä yhtiön pääkirjanpitäjä. Koulutukset ovat Nordströmin mukaan olleet aina hyvin järjestettyjä ja osallistujille vaivattomia kokonaisuuksia. Sisällöt tuovat aina uusia ahaa-elämyksiä.

– ST-Akatemian kouluttajat ovat kulloinkin käsiteltävän aiheen tilintarkastusyhteisöjen ammattilaisia. Heillä on se paras tieto, mitä aiheesta sillä hetkellä on saatavilla. Jos itselle tulee jokin vähän haastavampi kysymys eteen, niin he osaavat vastata. Kouluttajat ovat hyvin ammattitaitoisia. Se on todella tärkeää, sillä aikaa on rajallisesti, eikä meillä ole aikaa huonoihin kokemuksiin, Nordström painottaa.

– Koulutuksien ylivoimainen etu on se, että oppimateriaali, jonka saat mukaan, on valmiiksi pureskeltu. Sinun ei tarvitse käyttää omaa aikaasi siihen, että ensin kasaat tiedon ja sitten opiskelet materiaalin. Senhän takia ihmiset koulutuksissa käyvät, Nordström summaa.

Koulutukset  Etäkoulutukset   Videokoulutukset  ST-Akatemia Online   Painetut kirjat

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti