Sukella someen – hyödynnä vinkit

27.04.2017, Aihe: Talouden ammattilaisille

Minttu www

  
Minttu Sallinen
viestintä- ja sisältöpäällikkö
ST-Akatemia ja Suomen Tilintarkastajat


Kirjoitin syyskuussa bloggauksen Suomen Tilintarkastajat ry:n ensiaskelista sosiaalisen median kanavissa. On ollut ilo huomata, että seuraajamäärämme sekä Twitterissä että LinkedInissä ovat kasvaneet tasaisesti syksyn ja kevään aikana. Nyt onkin sopiva hetki blogata lisää samasta aiheesta, joskin hieman eri näkökulmasta.

Vaikuttaminen somekanavien kautta on tätä päivää. Jaamme taloudellista raportointia ja tilintarkastusta koskevaa informaatiota sidosryhmiemme, asiakkaittemme ja jäsentemme hyödyksi. Teemme tilintarkastusalaa ja alan asiantuntijoita tunnetuiksi. Esittelemme erilaisia tilintarkastajia ja valotamme heidän työtään ja arkeaan Tunne tilintarkastajasi -kampanjan avulla (Twitterissä #tunnetilintarkastajasi).

Miksi tilintarkastajana sosiaalisessa mediassa?

Uskallan väittää, että suurella yleisöllä ja myös monella talousalalla työskentelevillä on hämärä käsitys tilintarkastuksesta. Kuva tilintarkastajasta saattaa olla vieläkin utuisempi. Tiedätkö tai tietävätkö ystäväsi, mitä tilintarkastajan asiantuntemus pitää sisällään ja mitä lisäarvoa tilintarkastaja tuottaa asiakkailleen?

Sosiaalinen media on sanomalehti, televisio, radio ja faksi – kaikki samassa paketissa. Lisäksi se on face-to-face-kohtaamispaikka virtuaalisella tasolla. Omaa asiantuntijaprofiilia ja omaa ja yrityksen mainetta voi rakentaa ja ylläpitää yhä enenevissä määrin somessa. Näin voi myös hälventää utuisuutta ja kirkastaa mielikuvia. Jokainen meistä voi vaikuttaa tähän sukeltamalla someen.


Miten voit ottaa somen haltuun? Neljä kuumaa vinkkiä:

1) Luo asiantuntijaprofiili

Asiantuntija luo somessa henkilöbrändiä. Asiantuntijaprofiili somessa lisää mahdollisuuksia verkostoitua ja kohdata. Kaikissa kanavissa ei tarvitse olla, vaan voit lähteä liikkeelle yhdestä kanavasta ja tutustua pikkuhiljaa seuraaviin. Aloita vaikka LinkedInistä ja ota sitten pikkuhiljaa Twitter haltuun!

2) Verkostoidu oman alan asiantuntijoiden kanssa

Some on tärkeä foorumi tiedon jakamiseen ja saamiseen. Viranomaiset, järjestöt ja yhteisöt jakavat somessa asiantuntijakirjoituksensa, uutisensa ja tiedotteensa. Näin ne ovat luettavissa nopeammin ja vähemmällä vaivalla kuin jos tietoa etsisi verkkosivuilta.

3) Verkostoidu asiakkaiden kanssa

Tilitoimistot ovat erittäin näkyvästi edustettuina somessa niin kuin monet muutkin taloushallinnon yritykset. Somen kautta löydetään tietoa ja toimijoita. Somen avulla voi jakaa asiakkaille ja palveluista kiinnostuneille tärkeää informaatiota omasta osaamisesta ja palveluista.

4) Osallistu itsellesi luontevalla tavalla

Monella on uskomuksia, että someläsnäolo vaatii omaa sisällöntuotantoa ja omien mielipiteiden esilletuomista. Ei vaadi. Omaa sisältöä ei tarvitse tuottaa, jos se ei tunnu luontevalta.

Ensin voi seurata muita, sitten voi kokeilla jakaa joitain juttuja ja myöhemmin osallistua keskusteluun. Jossain kohtaa myös oman sisällön tuottaminen saattaa tuntua luontevalta.

Myös me erilaisten yhdistysten ja järjestöjen edustajat tarvitsemme alojemme asiantuntijoita somessa. Teidän välityksellänne tietoisuus toimialasta ja sen tuomasta lisäarvosta saavuttaa päättäjät, sidosryhmät ja asiakkaat. Rohkeasti vain mukaan!


Bonuksena vielä jokunen vinkki

Ota seurantaan:

  • Aktiivisia toimijoita somekanavissa ovat esimerkiksi Verohallinto ja Finanssiala ry.
  • Kannattaa seurata myös kansainvälisiä oman alan järjestöjä, kuten Englannin ja Walesin tilintarkastajien instituuttia ICAEWia.

Lue lisää:


Julkaisemme verkkosivuillamme ajankohtaisia blogikirjoituksia ja artikkeleita.
Haluatko kuulla ensimmäisenä tuoreista kirjoituksista sekä hyödyllisistä koulutuksista ja julkaisuista?

Tilaa uutiskirje

Oliko blogiteksti mielestäsi kiinnostava? Jaa tietoa myös verkostollesi.

Tutustu someaiheisiin bloggauksiimme:

Some, someen, somessa – vai sometta? >

Me olemme Twitterissä, entä sinä? >

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti