Tilintarkastuksen asiantuntijoille

Tutustu ajankohtaisiin blogeihin ja artikkeleihin! ST-konserni ja ajankohtaiset talousaiheet myös:
LinkedInissä Suomen Tilintarkastajat ry | ST-Akatemia Oy ja Twitterissä @STyhdistys

Seuraa myös Ajankohtaista-palstaamme >


Mikroyrityksille vapaus valita yleisluonteinen tarkastus

Sanna Alakare: Yleisluonteista tarkastusta koskevaan mietintöön jäi vielä epävarmuuksia ratkaistavaksi. Jatkovalmisteluissa haemme yhteistä tahtotilaa. Tavoitteemme on, että mikroyrityksillä on jatkossa mahdollisuus valita myös yleisluonteinen tarkastus.

Lue lisää

Yleisluonteinen tarkastus on kevyempi mutta vaatii analyyttista otetta

Riitta Laine: Yleisluonteinen tarkastus muistuttaa tilintarkastusta hyvin paljon. Se on kuitenkin osin kevyempi, ja parhaimmillaan se vähentää myös hallinnollista taakkaa.

Lue lisää

Tilintarkastajan analyyttiset toimenpiteet

Riitta Laine: Tilintarkastaja tekee analyyttisia toimenpiteitä sekä tilintarkastuksessa että yleisluonteisessa tarkastuksessa. Miten ne eroavat toisistaan?

Lue lisää

Kysely tilintarkastajille vol. 2: Yritysten toiminnan jatkuvuuteen riittää uskoa

Suomen Tilintarkastajat ry toteutti jäsenilleen kesäkuussa kyselyn koronapandemian vaikutuksista tilikauden 2019 tilinpäätöksiin ja niistä annettaviin tilintarkastuskertomuksiin. Kysely toteutettiin ensimmäisen kerran huhtikuussa.

Lue lisää

Kysely tilintarkastajille: Miten korona näkyy tilintarkastetuissa tilinpäätöksissä?

Riitta Laine: Suomen Tilintarkastajat ry toteutti jäsenilleen huhtikuussa kyselyn. Miten koronaepidemia on vaikuttanut tilikauden 2019 tilinpäätöksiin ja niistä annettaviin tilintarkastuskertomuksiin?

Lue lisää

Tilintarkastajan työ - näköalapaikka talouselämään, jatkuvaa oppimista ja kehittymismahdollisuuksia

Yksinäistä puurtamista vai ei? KHT-tilintarkastaja Jari Nurmi kertoo, millaista tilintarkastajan työ on ja millainen on hänen työpäivänsä.

Lue lisää

Tilinpäätöksen sähköinen allekirjoittaminen on tätä päivää

Riitta Laine: Moni yritys ja tilintarkastaja on viimeistään tänä keväänä ottanut käyttöön jonkin sähköisen allekirjoittamisen palvelun.

Lue lisää

Tilintarkastaja luo luottamusta - luottamuksen tarve on nyt suurempi kuin aikoihin

Taneli Mustonen: Tilintarkastusalan kulmakivi on luottamus. Nyt korona-aikana, jos koskaan, tätä luottamusta mitataan ja kaivataan enemmän kuin aikoihin.

Lue lisää

Tesi haluaa pelastaa kannattavat yhtiöt - miten tilintarkastaja voi edistää tavoitetta?

Riitta Laine: Yksi valtionhallinnon rahoitusmuodoista yrityksille koronan vuoksi on Tesin (Suomen Teollisuussijoitus Oy) kautta annettavat pääomasijoitukset. Mikä on tilintarkastajan rooli Tesin rahoituksessa?

Lue lisää

Toiminnan jatkuvuuden arvioinnin haasteet koronatilanteessa

Riitta Laine: Koronavirusepidemian aiheuttama tilanne on haastava tilinpäätösten laatijoille ja tilintarkastajille erityisesti toiminnan jatkuvuuden arvioimisen näkökulmasta.

Lue lisää

Vaihto-omaisuuden olemassaolon tilintarkastus koronaepidemian aikana

Riitta Laine: Koronavirusepidemia tekee tilintarkastajan fyysisestä osallistumisesta inventaariin mahdotonta. Miten tilintarkastaja voi varmistua varaston olemassaolosta?

Lue lisää

Tilinpäätöksen laatimiseen KILAlta poikkeuslupa

Risto Ruuska: Kirjanpitolautakunta on julkaissut omaehtoisen poikkeusluvan tilinpäätöksen laatimisajan pidentämiseksi. Tutustu havainnollistavaan esimerkkiin ja relevantteihin lainkohtiin osakeyhtiölle!

Lue lisää

Yrityksen edustaja, eihän rahoitus kaadu puutteisiin kaupparekisteri-ilmoituksissa?

Jarkko Raitio: Monessa yrityksessä työskennellään nyt raivoisasti sen eteen, että yritykselle järjestyisi rahoitus koronakriisin akuutin vaiheen ylittämiseksi.

Lue lisää

Tilintarkastaja – korona lisää tarvetta mukauttaa tilintarkastuskertomuksia

Jarkko Raitio: Miten korona vaikuttaa tilintarkastajan työhön? Tilintarkastaja korostaa tilintarkastuksessaan tilikauden jälkeisiä tapahtumia ja toiminnan jatkuvuutta.

Lue lisää

Korona haastaa tilintarkastajat

Riitta Laine: Koronavirusepidemia aiheuttaa merkittäviä ongelmia monen asiakkaan toiminnalle, ja tulevaisuudennäkymät saattavat olla epävarmat tai jopa lohduttomat.

Lue lisää
1 2 3 4 5 6 7 ... 12
+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti