Sanoista tekoihin – tuodaan esille tilintarkastajan työtä!

28.11.2016, Aihe: Tilintarkastuksen asiantuntijoille

Paula Hämäläinen

 
Paula Hämäläinen
viestinnän ja sisältöjen tuottaja
Suomen Tilintarkastajat ry
ST-Akatemia Oy  


Syksy on hurahtanut vauhdikkaasti viestinnän suhteen. Olemme aktivoineet jäsenkirjeen aikataulua, ja jäsenkirje lähtee nyt joka toinen viikko. Yleensä kirje tupsahtaa sähköposteihin loppuviikosta, joskin jokin tärkeä tapahtuma tai asia voi muuttaa kirjeen aikataulua. Meille on tärkeää jakaa tietoa oikea-aikaisesti ja tarpeen tullen vaikka erillisessä teemakirjeessä uutiskirjesyklin ulkopuolella.

Ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja taloudesta verkkosivuilla

Jäsenkirjeet ovat tärkeä osa viestintäämme, minkä lisäksi kerromme ajankohtaisista asioista muissakin kanavissa.

Kysymys kuuluukin: Missä kanavissa sinä olet aktiivinen?
Missä voimme tavoittaa sinut ja käydä keskusteluja kanssasi?

Verkkosivuillamme kerromme Ajankohtaista-osiossa meneillään olevista asioista. Verkkosivuillemme on tulossa uudenlaisia sisältöjä, kun Balanssi-lehden viimeinen numero ilmestyy joulukuussa 2016. Keskitämme aiempaa enemmän sisältöjä yhteen paikkaan. Käyttäjäystävällisyyttä lisäämme selkeyttämällä verkkosivujemme navigaatiorakennetta ja kirjoittamalla vieläkin paremmin verkkoon istuvia tekstejä. Huolelliseen kehitystyöhön menee aikaa, mutta ensi keväänä varmasti on jo tapahtunut muutosta. 

Tuomme esille tilintarkastajan työtä positiivisessa valossa

Edunvalvontajärjestönä viestimme jäsentemme lisäksi niin sidosryhmillemme kuin laajemmallekin yleisölle. Tavoitteenamme on saada lisää näkyvyyttä ja tuoda esille tilintarkastusta ja tilintarkastajan työtä positiivisessa valossa. Olemme onnistuneet muun muassa seuraavissa:

  • Puheenjohtajamme Petri Kettunen toi Kauppalehden jutussa 8.11.2016 esille uudistuvat tilintarkastuskertomukset.
  • Johtava asiantuntijamme Risto Ruuska ja asiantuntijamme Jarkko Raitio saivat mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin 17.11.2016 siitä, miten tilintarkastus ehkäisee harmaata taloutta.

Toki kerromme tekemisistämme myös somekanavissamme LinkedInissä ja Twitterissä. Somettamalla voimme muistutella uutiskirjeissä kertomistamme asioista ja jakaa nopeasti tietoa tekemisistämme. Tuomme esille paitsi omia, myös muidenkin toimijoiden ajankohtaisuuksia taloudesta, tilintarkastuksesta, raportoinnista ja yhteiskunnasta. Olemme muun muassa innostaneet pieniä tilintarkastusyrityksiä vastaamaan International Federation of Accountants IFACin kyselyyn ja tätä kautta vaikuttamaan alan kehityssuuntiin. Suomi on tätä bloggausta kirjoittaessani 8. aktiivisin vastaajamaa.

Talouden ammattilaiset -blogi tavoittaa ja herättää keskusteluita

On ollut ilahduttavaa nähdä, miten Talouden ammattilaiset -bloggauksien pariin on löydetty eri kanavia pitkin. Eri aiheet ja näkökulmat ovat kiinnostaneet erilaisia lukijoita, ja lukijoita on ollut todella mukavasti. Esimerkiksi Miika Karkulahden bloggaus kirjanpitolain uudistuksesta ja Hanna Tähtivaaran bloggaukset IFRS-standardien käännöstyöryhmän työstä ovat herättäneet hyvää keskustelua. Palaute on tärkeää, kiitos siitä ja jatketaan ajatusten vaihtoa!

Bloggauksia olemme saaneet kouluttajilta, kirjoittajilta ja omilta työntekijöiltämme. Vaikka meillä on hyvät verkostot, emme millään tiedä kaikista mainioista bloggaajista. Meille saa erittäin mieluusti ehdottaa bloggausta, bloggausaihetta tai vaikka itse tarjoutua bloggaamaan. Mikä on sellainen aihe tai näkökulma, josta vielä puuttuu bloggaus talouden ammattilaisille? Nyt sinulla on mahdollisuus ilmiantaa näitä minulle.

Yksi tykkää uutiskirjeistä, toinen ahmii tviittejä

Kullakin meistä on omat kanavamme, mistä ammennamme tietoa. Siksi kerrommekin ajankohtaisista asioistamme vähintäänkin näiden avulla:

Kysymys kuuluukin: Missä kanavissa sinä olet aktiivinen? Missä voimme tavoittaa sinut ja käydä keskusteluja kanssasi?


Tutustu uuteen Profiitti-lehteen >

Balanssi-lehden arkistoon >

Oliko blogiteksti mielestäsi kiinnostava? Jaa tietoa myös verkostollesi.

Lue bloggaus: Me olemme Twitterissä, entä sinä?

Tunne tilintarkastajasi - tilintarkastajien uratarinoita

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti