Tilintarkastaja, lähde mukaan muutosten tanssiin

13.12.2018, Aihe: Tilintarkastuksen asiantuntijoille

Sanna Alakare 5

 
Sanna Alakare
Toiminnanjohtaja
Suomen Tilintarkastajat ry


Aurinkoinen Sydney otti lämpimästi vastaan tilintarkastajien maailmankongressin ( World Congress of Accountants) osallistujat marraskuussa. Nelipäiväisessä kongressissa käsiteltiin kaikille ajankohtaisia teemoja: tarkoitus, hyvät käytännöt ja tulevaisuus.

Luottamukselle on suurin tilaus koskaan

Puhujille ja osallistujille tuntui olevan selkeää, miksi olemme olemassa ja mikä on tilintarkastajan ammatin merkitys. Rakennamme luottamusta, eikä sille ole ollut minään muuna aikana suurempaa tilausta kuin juuri nyt. Ammattikunnan pitää toimia niin, että olemme sekä luotettuja että luottamuksen arvoisia.

Sinä ja minä voimme pelastaa maailman

Oli hieno huomata, miten globaali tilintarkastajan ammatti onkaan. Kongressin teemat olivat läheisiä kaikkien 130 maan osallistujille. Yksi iso teema kulki läpi kaikkina päivinä: Vastuullisuus on meidän kaikkien asia, ja tilintarkastajilla on iso rooli YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamisessa: Accountants can save the world!

Tulevaisuus on jo nyt

Teknologia leimaa voimakkaasti tässä ajassa hyviä käytäntöjä. Tekoäly ja blockchain muokkaavat toimintamalleja ja odotuksia asioiden nopeasta ja helposta hoitamisesta. Meidän tulee ottaa ne luontevaksi osaksi työtämme ja pyrkiä hyödyntämään niitä. Ohjelmistorobottia voi pitää digiversiona tavallisesta työntekijästä.

Tulevaisuuden työelämää muokkaavat uudet sukupolvet. Milleniaalit ja myös Z-sukupolvet ovat jo työelämässä. Lisäksi he vaikuttavat asiakkaina siihen, miten liiketoimintaa ja organisaatioita tulee kehittää. Erityisesti arvot ja työn merkityksellisyys korostuvat. Oletko varautunut tähän ja miten?

Muutos on mahdollisuus

Muutosten tahti on kiihtyvä. Varmaa on vain se, että me kaikki saamme muuttua ja kehittyä mukana. Muutokseen liittyy paljon mahdollisuuksia, kun uskallamme liikkua mukavuusalueemme ulkopuolelle. Ja miksemme uskaltaisi. Uusia teknologioita otetaan kyllä käyttöön, kun ne helpottavat työtä.

Tanssiinkutsu

Uskoisitko, että tilintarkastajien maailmankongressista voisi tulla tanssiva kongressi? Täytyy myöntää, että itse olisin epäileväinen. Inspiroivien esitysten myötä kaikki olivat kuitenkin valmiita osoittamaan muutosvalmiutensa ja tanssimaan kongressisalissa.

Tarvitsemme välillä toisiltamme kannustusta ottamaan askeleita uusille aluille, valmius ja osaaminen meillä jo on. Rohkaiskaamme siis itseämme ja toisiamme eteenpäin. Millaiseen tanssiin haluat kutsua?

Vastuullisuus on yksi yhdistyksemme kärkiteemoista. Olemme olleet jo vuosia mukana järjestämässä Vastuullisuusraportointikilpailua. Tammikuussa 2019 ilmestyvän Profiitti-lehden teema on vastuullisuus ja tuomme muutenkin teemaa esille ensi vuonna.

Lue yhdistyksemme uusituista painopistealueista, löydät ne tämän sivun alaosiosta.  


Lue myös:


Oliko blogiteksti mielestäsi kiinnostava? Jaa tietoa myös verkostollesi.

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti