Näköaloja https://www.suomentilintarkastajat.fi Julkaisemme Talouden ammattilaiset -blogissamme artikkeleita talouden ammattilaisille, yritysjohdolle ja tilintarkastajille ajankohtaisista aiheista. fiTue, 20 Jun 2017 13:45:00 +0300Tue, 27 Jun 2017 20:06:28 +0300eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Havaintoja kevään tilinpäätöksistä - nämä asiat kiinnostavat tilintarkastajaa Tue, 20 Jun 2017 13:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/havaintoja-kevaan-tilinpaatoksista-nama-asiat-kiinnostavat-tilintarkastajaa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/havaintoja-kevaan-tilinpaatoksista-nama-asiat-kiinnostavat-tilintarkastajaa Takana on ensimmäinen kevät laki- ja asetusuudistusten mukaan laadittujen tilinpäätösten tarkastuksia. KHT Joonas Pekkinen kertoo havainnoistaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tilintarkastuksen kannalta keskeiset seikat - KAM - listayhtiöiden tilintarkastuskertomuksissa Mon, 19 Jun 2017 15:56:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tilintarkastuksen-kannalta-keskeiset-seikat-kam-listayhtioiden-tilintarkastuskertomuksissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tilintarkastuksen-kannalta-keskeiset-seikat-kam-listayhtioiden-tilintarkastuskertomuksissa Liikevaihtoa, liikearvoa ja vaihto-omaisuutta koskevat KAM:it muodostivat yli puolet Helsingin pörssiin listautuneiden yhtiöiden tilintarkastuskertomuksissa esitetyistä KAM:eista, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta. 

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Apua, verotarkastaja soittaa – mitä teen? Fri, 16 Jun 2017 12:56:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/apua-verotarkastaja-soittaa-mita-teen https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/apua-verotarkastaja-soittaa-mita-teen Verotarkastajien käyntiin tulee varautua etukäteen. Huolellisella valmistautumisella varmistetaan, että faktoista voidaan olla tarkastajien kanssa samaa mieltä, bloggaa Merja Raunio. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tekes - Tilintarkastajan tarkastusraporttipohjat uudistuivat Mon, 12 Jun 2017 14:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tekes-tilintarkastajan-tarkastusraporttipohjat-uudistuivat https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tekes-tilintarkastajan-tarkastusraporttipohjat-uudistuivat Tarkastusraporttipohjien uudistuksessa on huomioitu Tekesin asiakkaiden eri tarpeita varten kehitetyt rahoituspalvelut ja niiden erilaiset ehdot.  

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Mikä tilinpäätöksessä kiinnostaa? Tilintarkastaja Paula Roiman vinkit Fri, 09 Jun 2017 10:19:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/mika-tilinpaatoksessa-kiinnostaa-tilintarkastaja-paula-roiman-vinkit https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/mika-tilinpaatoksessa-kiinnostaa-tilintarkastaja-paula-roiman-vinkit KHT Paula Roima kertoo, mihin asioihin hän erityisesti kiinnittää huomiota tilinpäätöstä tutkiessaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Pankkien ja vakuutusyhtiöiden tilintarkastajat vuoropuheluun Finanssivalvonnan kanssa Thu, 08 Jun 2017 07:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/pankkien-ja-vakuutusyhtioiden-tilintarkastajat-vuoropuheluun-finanssivalvonnan-kanssa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/pankkien-ja-vakuutusyhtioiden-tilintarkastajat-vuoropuheluun-finanssivalvonnan-kanssa Jarkko Raitio: EU:n tilintarkastusasetuksen mukaan luottolaitoksia ja vakuutusyhtiöitä valvovien toimivaltaisten viranomaisten ja näiden lakisääteisten tilintarkastajien ja tilintarkastusyhteisöjen on aloitettava tosiasiallinen vuoropuhelu. Tilintarkastajan ja valvojan välisellä vuoropuhelulla on pitkät perinteet muualla Euroopassa ja erityisesti Iso-Britanniassa. Kokemukset muista maista ovat rohkaisevia – miksei tämä onnistuisi Suomessakin.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Digitalisaatio ja tilintarkastus Tue, 06 Jun 2017 15:19:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/digitalisaatio-ja-tilintarkastus https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/digitalisaatio-ja-tilintarkastus Sähköinen taloushallinto on tullut jäädäkseen. Tilintarkastajien on pysyttävä tässä kehityksessä mukana ja hallittava sähköiset välineet sekä kehitettävä omaa tarkastustaan – niin pienissä kuin suurissakin toimeksiannoissa. 

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Viittaamalla vaikeuksia – lakitekstit ajan tasalle Tue, 06 Jun 2017 08:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/viittaamalla-vaikeuksia-lakitekstit-ajan-tasalle https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/viittaamalla-vaikeuksia-lakitekstit-ajan-tasalle Risto Ruuska: Lakitekstit sisältävät runsaasti viittauksia toisiin lakeihin tai sisäisiä viittauksia saman lain toiseen kohtaan. On kritisoitu, että viittaukset tekevät tekstin lukemisesta työläämpää. Toisinaan viittauksista aiheutuu isompiakin ongelmia. Kerron pari esimerkkiä.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Tietoja luottamuksella valvojalle? Fri, 02 Jun 2017 07:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tietoja-luottamuksella-valvojalle https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tietoja-luottamuksella-valvojalle Risto Ruuska: Helsingin hallinto-oikeus antoi 3.5.2017 päätöksen Finanssivalvonnan (FIVA) ja X:n välisessä asiassa, joka koskee viranomaisen salassapito-oikeutta ja toisaalta velvollisuutta luovuttaa tietoa julkisuuslain nojalla. FIVA ja PRH ovat molemmat julkisuuslain piirissä. Molempien valvottavia, finanssisektoria ja tilintarkastajia, velvoittavat salassapitosäännökset. Hallinto-oikeuden ratkaisu onkin mielenkiintoinen myös tilintarkastajien näkökulmasta.

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Näin me luemme tilinpäätöstä – vinkkejä tilintarkastajalta Wed, 31 May 2017 08:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/nain-me-luemme-tilinpaatosta-vinkkeja-tilintarkastajalta https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/nain-me-luemme-tilinpaatosta-vinkkeja-tilintarkastajalta Jose Kautonen: Tili- ja tilintarkastustoimistojen juhla-aika alkaa hiljalleen kääntyä kesälomien puolelle. Kuten talviurheilulajien huiput, myös valppaimmat taloushallinnon ammattilaiset alkavat hiljalleen valmistautua seuraavaan kauteen. Tässä joitain omiin kokemuksiini ja työtapoihini pohjautuvia vinkkejä tulevien tilinpäätösten laatimisprosessiin.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Toiminnanjohtajan katsaus: Tilintarkastus tänään, huomenna ja ylihuomenna Tue, 30 May 2017 09:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/toiminnanjohtajan-katsaus-tilintarkastus-tanaan-huomenna-ja-ylihuomenna https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/toiminnanjohtajan-katsaus-tilintarkastus-tanaan-huomenna-ja-ylihuomenna Sanna Alakare: Suomen 100-vuotisjuhlavuoden alkupuolisko on kääntymässä kylmähkön kevään kautta varkain kohti kesää ja juhannustansseja. Aprillipäivä kääntää aina uuden lehden yhdistyksen toiminnassamme: on uuden tilikauden aika. Syntyy tarve muistella, mitä ympärillämme tapahtuikaan, kun hiirenkorvat ilmestyivät edellisen kerran ja kasvoivat sopiviksi vihdaksiksi. Ja keltaisiksi muututtuaan putosivat maahan ja peittyivät lumeen.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Millaisia kokemuksia uudistetusta kirjanpitolaista on saatu? Tue, 23 May 2017 15:49:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/millaisia-kokemuksia-uudistetusta-kirjanpitolaista-on-saatu https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/millaisia-kokemuksia-uudistetusta-kirjanpitolaista-on-saatu Miika Karkulahti: Uudistetun kirjanpitolainsäädännön mukaisesti laaditut tilinpäätökset tilikaudelta 2016 on pääosin saatu laadittua ja hyväksyttyä. Yhtiöt eivät vielä ole laajamittaisesti ottaneet käyttöön uusia arvostusvaihtoehtoja kirjanpidossaan ja raportoinnissaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tilintarkastajat ja sähköinen taloushallinto: missä mennään? Tue, 09 May 2017 13:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/tilintarkastajat-ja-sahkoinen-taloushallinto-missa-mennaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/tilintarkastajat-ja-sahkoinen-taloushallinto-missa-mennaan Riitta Laine: Kyselimme alkuvuodesta jäseniltä muun muassa sähköisistä kirjanpidoista ja niiden tarkastamisesta sekä sähköisestä allekirjoittamisesta, digiosaamisesta ja digitalisaation vaikutuksista tilintarkastukseen. Tässä blogissa käsittelen jäsenkyselyn tuloksia ja jäsenten antamia kommentteja kyseisistä aihealueista.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Uusi yleisohje konsernitilinpäätöksen laatimisesta Tuomas Honkamäen sanoin Thu, 27 Apr 2017 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/uusi-yleisohje-konsernitilinpaatoksen-laatimisesta-tuomas-honkamaen-sanoin https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/uusi-yleisohje-konsernitilinpaatoksen-laatimisesta-tuomas-honkamaen-sanoin Riitta Laine: Keskiviikkoaamuna 26.4. kokoontui joukko pitkän kevään väsyttämiä tilintarkastajia Suomalaiselle Klubille nauttimaan laadukasta aamupalaa ja kuuntelemaan Tuomas Honkamäen (PwC) esitystä. Esityksen aiheena oli maaliskuussa julkaistu, konsernitilinpäätöksen laatimista koskeva kirjanpitolautakunnan yleisohje.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Sukella someen – hyödynnä vinkit Thu, 27 Apr 2017 08:38:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/sukella-someen-hyodynna-vinkit https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/sukella-someen-hyodynna-vinkit Minttu Sallinen: Kirjoitin syyskuussa bloggauksen Suomen Tilintarkastajat ry:n ensiaskelista sosiaalisen median kanavissa. On ollut ilo huomata, että seuraajamäärämme sekä Twitterissä että LinkedInissä ovat kasvaneet tasaisesti syksyn ja kevään aikana. Nyt onkin sopiva hetki blogata lisää samasta aiheesta, joskin hieman eri näkökulmasta.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
eKuitti – mahdollisuus, joka kannattaa hyödyntää Thu, 13 Apr 2017 13:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ekuitti-mahdollisuus-joka-kannattaa-hyodyntaa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ekuitti-mahdollisuus-joka-kannattaa-hyodyntaa Jarkko Raitio: Maaliskuun viimeisenä päivänä kokoontui salillinen innokkaita osallistujia Teknologiateollisuuden tiloihin Eteläranta 10:een kuulemaan viimeisimpiä kuulumisia eKuitista. Käsitykseni mukaan TALTIOn mukaisen eKuitin perusideana on ensinnäkin päästä paperisesta kuitista eroon. TALTIOssa tämä paperittomuus on kuitenkin vain yksi – joskin luontoa säästävä – tekijä.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
IFRS 9 nivoo suojauslaskennan paremmin operatiiviseen riskienhallintaan Wed, 12 Apr 2017 15:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-9-nivoo-suojauslaskennan-paremmin-operatiiviseen-riskienhallintaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-9-nivoo-suojauslaskennan-paremmin-operatiiviseen-riskienhallintaan Rahoitusinstrumenttistandardi IFRS 9 pyrkii tuomaan joustavuutta ja käytännöllisyyttä suojauslaskennan soveltamiseen sekä viemään suojauslaskennan lähemmäs yhtiön operatiivista riskienhallintaa.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Muun kuin taloudellisen tiedon raportointi - vaikeaa vai helppoa? Tue, 11 Apr 2017 18:21:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/muun-kuin-taloudellisen-tiedon-raportointi-vaikeaa-vai-helppoa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/muun-kuin-taloudellisen-tiedon-raportointi-vaikeaa-vai-helppoa Raportointi on helppoa, jos organisaatiosi lähestyy yritysvastuuta ja kestävää kehitystä strategisesta näkökulmasta. Vaikeampaa, jos lähestymistapa on compliance-lähtöinen tai jos organisaatio on vasta ottamassa ensimmäisiä askeleita kohti vastuullisuuden integroimista osaksi liiketoimintastrategiaa ja -prosesseja.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Digital Day -päivän antia (Accountancy Europe 29.3.2017, Bryssel) Fri, 07 Apr 2017 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/digital-day-paivan-antia-accountancy-europe-29.3.2017-bryssel https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/digital-day-paivan-antia-accountancy-europe-29.3.2017-bryssel Jarkko Raitio: Tilintarkastajien Euroopan kattojärjestö Accountancy Europe (AE) järjesti digiaiheisen seminaarin maaliskuun lopulla suomalaisittain jo kesäisessä Brysselissä. Seminaarissa puhui parisenkymmentä asiantuntijaa, ja yleisöä tilaisuuteen oli saapunut noin 250 kuulijan verran ympäri Eurooppaa.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
IFRS 16 tuo vuokrasopimukset taseeseen vuonna 2019 Thu, 06 Apr 2017 12:49:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/ifrs-16-tuo-vuokrasopimukset-taseeseen-vuonna-2019 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/ifrs-16-tuo-vuokrasopimukset-taseeseen-vuonna-2019 Uusi IFRS 16 luo vuokrasopimusten käsittelyyn yhtenäisen mallin, johon kätkeytyy kuitenkin lukuisia soveltamishaasteita–teoreettisesti yksinkertainen asia on käytännön vaikutuksiltaan hyvin monimuotoinen. Tasekäsittelyn muuttuessa yritysten on mietittävä investointiensa rahoituspäätökset uusin periaattein.

]]>
Artikkelit | Tilinpäätös
Pääomalainan ja kehitysmenojen käsittely taseessa Thu, 06 Apr 2017 12:23:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/paaomalainan-ja-kehitysmenojen-kasittely-taseessa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/paaomalainan-ja-kehitysmenojen-kasittely-taseessa Kirjanpitolain uusi säännös mahdollistaa jatkossa neljä eri tapaa kirjata pääomalaina taseeseen, kun myös muut kuin IFRS-standardeja soveltavat yhtiöt voivat merkitä lainan omaan pääomaan. Useista vaihtoehtoisista merkitsemistavoista aiheutunee käytännön tulkintaongelmia.

]]>
Artikkelit | Tilinpäätös
Kirjanpitolain muutokset keventävät pienyritysten hallinnollista taakkaa Thu, 06 Apr 2017 12:02:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/kirjanpitolain-muutokset-keventavat-pienyritysten-hallinnollista-taakkaa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/kirjanpitolain-muutokset-keventavat-pienyritysten-hallinnollista-taakkaa Uudistettu kirjanpitolaki astui voimaan 1.1.2016. Lakiuudistus sisältää pienyritysten hallinnollista taakkaa helpottavia muutoksia kuten pienkonsernien vapautus konsernitilinpäätöksen laadinnasta ja rahoituslaskelman laatimisvelvollisuuden rajoittaminen.

]]>
Artikkelit | Tilinpäätös
Uudistunut tilintarkastuskertomus – kokemuksia Iso-Britanniasta ja Alankomaista Thu, 06 Apr 2017 11:32:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/uudistunut-tilintarkastuskertomus-kokemuksia-iso-britanniasta-ja-alankomaista https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/uudistunut-tilintarkastuskertomus-kokemuksia-iso-britanniasta-ja-alankomaista Molemmissa maissa uudistus pohjautuu EU-sääntelyyn ja IAASB:n antamiin ISA- standardeihin. Iso-Britannian ohjeistus sisältää lisäksi olennaisuusrajan soveltamiseen ja konsernitilinpäätöksen laajuuteen liittyviä raportointivaatimuksia,  jotka eivät sisälly standardeihin eivätkä EU-sääntelyyn. Brittiläiset ja hollantilaiset tilintarkastajat pitävät tilintarkastuskertomuksen muutosta ottaen perustavanlaatuisena, koska kertomuksen sisältö, muoto ja ulkomuoto ovat muuttuneet samanaikaisesti. 

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Going concern-mukautus – kun tuloslaskelma ja tase eivät riitä Thu, 06 Apr 2017 10:48:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/going-concern-mukautus-kun-tuloslaskelma-ja-tase-eivat-riita https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/going-concern-mukautus-kun-tuloslaskelma-ja-tase-eivat-riita Going concern -mukautuspäätökseen saattaa vaikuttaa muutkin kuin ns. kovat asiakkaaseen liittyvät mittarit. Tuoretta kansainvälistä tutkimustietoa on saatavilla mm. tilintarkastajan henkilökohtaisista kytköksistä asiakkaaseen, kertomusshoppailusta, tilintarkastusviiveestä ja taloudellista riippuvuudesta.

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Päivitetty yleisohje konsernitilinpäätöksen laatimisesta KILAlta Thu, 06 Apr 2017 07:20:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/paivitetty-yleisohje-konsernitilinpaatoksen-laatimisesta-kilalta https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/paivitetty-yleisohje-konsernitilinpaatoksen-laatimisesta-kilalta Tuomas Honkamäki: Kirjanpitolautakunta on päivittänyt yleisohjeen konsernitilinpäätöksen laatimisesta. Uudessa yleisohjeessa on huomioitu konsernitilinpäätöksen laatimiseen vaikuttavat kirjanpitolainsäädäntöön tulleet muutokset.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Hallinnon tarkastus – mitä se on ja mitä sen pitäisi olla? Wed, 05 Apr 2017 17:42:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/hallinnon-tarkastus-mita-se-on-ja-mita-sen-pitaisi-olla https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/hallinnon-tarkastus-mita-se-on-ja-mita-sen-pitaisi-olla Hallinnon tarkastus on yleiseen kielenkäyttöön vakiintunut termi. Termillä on viitattu erilaisiin tilintarkastajan lakisääteisen tilintarkastuksen yhteydessä suorittamiin tarkastuskohteen hallintoon kohdistuviin toimenpiteisiin.

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Uudistunut tilintarkastuslaki voimaan 19.8.2016 Wed, 05 Apr 2017 17:13:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/uudistunut-tilintarkastuslaki-voimaan-19.8.2016 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/uudistunut-tilintarkastuslaki-voimaan-19.8.2016 Uudistuneen lain myötä tilintarkastuksen kohteena on yhteisön tai säätiön tilikauden kirjanpito, tilinpäätös sekä hallinto. Tilintarkastuskertomuksessa annettavat lausunnot muuttuvat.

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Oma asunto varsinaisena työpaikkana Tue, 21 Mar 2017 10:00:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/oma-asunto-varsinaisena-tyopaikkana https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/oma-asunto-varsinaisena-tyopaikkana Harri Hirvonen: Verohallinto päivitti helmikuun puolivälissä työmatkakustannusten korvauksia käsittelevää ohjetta. Minua ja varmasti montaa muutakin lämmittää pitkän odotuksen jälkeen ohjeeseen lisätty lause: ”Palkansaajan asunto voi olla hänen varsinainen työpaikkansa”. Moni yritys on ollut viime vuosina helisemässä verotarkastusten yhteydessä: on sovittu asiallisesti työntekijän kodin olevan hänen varsinainen työpaikkansa, mutta asia ei tunnukaan pätevän verovapaiden työmatkakustannusten näkökulmasta.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Onko mitään turhauttavampaa kuin tekniikan pettäminen? Wed, 15 Mar 2017 13:00:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/onko-mitaan-turhauttavampaa-kuin-tekniikan-pettaminen https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/onko-mitaan-turhauttavampaa-kuin-tekniikan-pettaminen Maija Sillanpää: Kiireisen päivän työlistalle ei mahdu aikaa teknisiin ongelmiin – eikä kuuluisikaan mahtua. Jostakin kummallisesta syystä tekniikka kuitenkin aika ajoin pettää, usein juuri niinä kaikkein kiireisimpinä hetkinä. Se turhauttaa aika lailla.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Yritysverotus 2017 - pysy mukana muutoksissa Fri, 10 Mar 2017 08:38:00 +0200 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/yritysverotus-2017-pysy-mukana-muutoksissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/yritysverotus-2017-pysy-mukana-muutoksissa Tuija Niemeläinen: Tänään on kolminkertaisen hurraa-huudon aika. Viime viikkojen tiivis koulutussuunnittelu ja valmistelutyö ovat takana päin, ja voimme ilolla julkistaa ilmoille kevään uutuustuotteemme: Yritysverotus 2017 -videokoulutuspaketin.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset