Näköaloja https://www.suomentilintarkastajat.fi Talouden ammattilainen, yritysjohdon edustaja tai tilintarkastaja, tutustu ajankohtaisiin bloggauksiin ja artikkeleihin! fiMon, 16 Oct 2017 14:36:00 +0300Mon, 16 Oct 2017 15:07:44 +0300eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification IFRS 3 Liiketoimintojen yhdistäminen – Hyvä, paha ja ruma Mon, 16 Oct 2017 14:36:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-3-liiketoimintojen-yhdistaminen-hyva-paha-ja-ruma https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-3-liiketoimintojen-yhdistaminen-hyva-paha-ja-ruma Petri Rajala: Huolellisesti tehdyt laskelmat ja analyysi hankintamenolaskelman oletusten taustoista auttavat täyttämään tilinpäätösstandardin vaatimukset ja kestämään eri sidosryhmien tarkastelun. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Esteellinen vai ei? Tarkastelussa tilintarkastaja ja osakesijoittaminen Thu, 12 Oct 2017 11:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/esteellinen-vai-ei-tarkastelussa-tilintarkastaja-ja-osakesijoittaminen https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/esteellinen-vai-ei-tarkastelussa-tilintarkastaja-ja-osakesijoittaminen Risto Ruuska: Riippumattomuus on tilintarkastuksen kulmakivi. Esteellinen ei ole riippumaton. Tilintarkastuslain mukaan tilintarkastaja ei ole riippumaton ainakaan, jos ”tilintarkastajalla on välitön tai välillinen omistus- tai muu oikeus osakkeeseen tai osuuteen voittoa tavoittelevassa yhteisössä”.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Tilinpäätösaika lähestyy – arvonkorotusten perusteet puntariin Fri, 06 Oct 2017 14:49:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tilinpaatosaika-lahestyy-arvonkorotusten-perusteet-puntariin https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tilinpaatosaika-lahestyy-arvonkorotusten-perusteet-puntariin Antti Ikonen: Kirjanpitovelvollisen on arvioitava tilikauden päättyessä arvonkorotuksen perusteita. Milloin korotus on mahdollista tehdä? Milloin se peruutetaan?  

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tilintarkastaja menestyy myös digiajassa Wed, 04 Oct 2017 11:03:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/tilintarkastaja-menestyy-myos-digiajassa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/tilintarkastaja-menestyy-myos-digiajassa Petri Kettunen, Suomen Tilintarkastajat ry:n hallituksen puheenjohtaja: Digitalisaatio on ennen kaikkea mahdollisuus, joka tulee muuttamaan tilintarkastajan työtä mielekkäämpään suuntaan. Rutiininomainen työ tullee vähenemään ja tilintarkastaja suuntaa entistä enemmän aikaansa tiedon analysointiin ja jalostamiseen – eli lisäarvon tuottamiseen.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Uusi kirjanpitolaki - havaintoja ja kokemuksia Tue, 26 Sep 2017 14:18:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/uusi-kirjanpitolaki-havaintoja-ja-kokemuksia https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/uusi-kirjanpitolaki-havaintoja-ja-kokemuksia Antti Niemistö: Lain vaatimuksia laajempien liitetietojen antaminen on puhuttanut pien- ja mikroyrityksissä, joiden tilinpäätökset ovat jääneet aiempaa suppeammiksi. 

]]>
Artikkelit | Tilinpäätös
Panosta taloudellisen suorituskyvyn analysointitaitoihin yrityksesi kaikilla tasoilla Wed, 20 Sep 2017 14:48:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/panosta-taloudellisen-suorituskyvyn-analysointitaitoihin-yrityksesi-kaikilla-tasoilla https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/panosta-taloudellisen-suorituskyvyn-analysointitaitoihin-yrityksesi-kaikilla-tasoilla Harri Seppänen: Tilinpäätös on ollut yrityksen toiminnan keskiössä jo yli 7 000 vuotta! Ymmärtämällä strategian ja operatiivisen toiminnan taloudellisten seurausten mittaamista ja analysointia varmistetaan, että päätöksissä otetaan huomioon seikat, jotka johtavat taloudellisesti terveisin päätöksiin ja toimintaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
BEPS-hankkeen implementointi alkamassa – muuttuuko mikään? Fri, 15 Sep 2017 13:48:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/beps-hankkeen-implementointi-alkamassa-muuttuuko-mikaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/beps-hankkeen-implementointi-alkamassa-muuttuuko-mikaan Merja Raunio: Harva uskoi, että yhteisymmärrystä kansainvälisen verojärjestelmän remontista syntyisi. BEPS-hankkeen implementoimiseksi perustettuun Inclusive Frameworkiin on liittynyt yhteensä sata maata. Ne ovat sitoutuneet verolainsäädännössään ja verosopimuksissaan toteuttamaan BEPS-hankkeen minimistandardit. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Mikä muuttui vuoden 2016 tilinpäätöksissä? Thu, 14 Sep 2017 15:22:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/mika-muuttui-vuoden-2016-tilinpaatoksissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/mika-muuttui-vuoden-2016-tilinpaatoksissa Tuomas Honkamäki: Ensimmäinen kierros tilinpäätöksiä päivitetyn kirjanpitolain ja -asetuksen sekä uuden pien- ja mikroyritysasetuksen mukaisesti on takanapäin. Yleisesti voidaan todeta pienten ja mikroyritysten tilinpäätösten lyhentyneen sivumääräisesti.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
ISA MEIDÄN – standardeista, rakkaudella Tue, 12 Sep 2017 15:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/isa-meidan-standardeista-rakkaudella https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/isa-meidan-standardeista-rakkaudella Tilintarkastusta ohjaavat monet lait, standardit, periaatteet ja säännöt. Tilintarkastuslaki edellyttää EU:ssa sovellettaviksi hyväksyttyjen kansainvälisten tilintarkastusstandardien noudattamista. Näillä tarkoitetaan yleensä IFAC:n julkaisemia ISA-standardeja ja ISQC-standardeja.

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Perusprinsiipit osakeyhtiön sukupolvenvaihdoksen verosuunnitteluun Tue, 12 Sep 2017 11:27:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/perusprinsiipit-osakeyhtion-sukupolvenvaihdoksen-verosuunnitteluun https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/perusprinsiipit-osakeyhtion-sukupolvenvaihdoksen-verosuunnitteluun Antti Suulamo: Toteuttamalla yrityksen siirtäminen osissa usean vuoden kuluessa voidaan pienentää vero- ja rahoitusrasitusta ja toisaalta turvata luopujan eläkeajan elämisen rahoitus. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Kesäpäivät - kiitokset osallistujille, terveisiä ja vähän jälkitunnelmointiakin Wed, 06 Sep 2017 14:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/kesapaivat-kiitokset-osallistujille-terveisia-ja-vahan-jalkitunnelmointiakin https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/kesapaivat-kiitokset-osallistujille-terveisia-ja-vahan-jalkitunnelmointiakin Järjestimme Kesäpäivät 31.8. - 1.9. Kuopiossa. Lue meidän kiitoksemme ja terveisemme osallistujille - mukana myös kevyempää jälkitunnelmointia. Tutustu tviitteihin: #STkesäpäivät.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
NÄMÄ VEROTUKSEN MUUTOKSET HUOMIOITAVA YRITYSJÄRJESTELYJEN JA YRITYSKAUPPOJEN SUUNNITTELUSSA Tue, 05 Sep 2017 15:43:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/nama-verotuksen-muutokset-huomioitava-yritysjarjestelyjen-ja-yrityskauppojen-suunnittelussa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/nama-verotuksen-muutokset-huomioitava-yritysjarjestelyjen-ja-yrityskauppojen-suunnittelussa Raimo Hietala ja Saku-Matti Koponen: Tulossa olevat verotuksen muutokset vaikuttavat myös yrityskauppojen ja yritysjärjestelyjen rakenteisiin. Samoin verottajan kiristynyt tulkinta tavanomaisia yrityskaupan hankintarakenteita kohtaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Terveisiä pohjoismaisten tilintarkastusjärjestöjen tapaamisesta Thu, 31 Aug 2017 13:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/terveisia-pohjoismaisten-tilintarkastusjarjestojen-tapaamisesta https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/terveisia-pohjoismaisten-tilintarkastusjarjestojen-tapaamisesta Sanna Alakare: Pohjoismaisten tilintarkastusjärjestöjen edustajat kokoontuivat elokuun puolivälissä perinteiseen vuosikokoukseen. Järjestäjävuorossa oli tällä kertaa Norja, ja paikka oli Trondheim. Keskityimme tulevaisuuteen ja siihen, miten tilintarkastusalaa voitaisiin kehittää vastaamaan vielä lisää asiakkaiden ja sidosryhmien odotuksia.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Minäkö bloggaisin? Vinkkejä blogikirjoitukseen Wed, 30 Aug 2017 10:30:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/minako-bloggaisin-vinkkeja-blogikirjoitukseen https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/minako-bloggaisin-vinkkeja-blogikirjoitukseen Paula Hämäläinen: Jos bloggaaminen kiinnostaa ja ehkä jopa mietityttää tai arastuttaa, tässä sinulle muutama käytännönläheinen vinkki.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Tilintarkastajat Itämeren aalloilla - Matkaseminaari Silja Symphonylla 17.–19.8.2017 Fri, 25 Aug 2017 08:30:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/tilintarkastajat-itameren-aalloilla-matkaseminaari-silja-symphonylla-17.-19.8.2017 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/tilintarkastajat-itameren-aalloilla-matkaseminaari-silja-symphonylla-17.-19.8.2017 Riitta Laine: Sateisena torstaiaamuna kokoontui noin 30-henkinen ryhmämme Olympiaterminaalissa. Matkaseminaari suuntautui tänä vuonna risteillen Ruotsinmaalle Tukholmaan.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Siirtohinnoittelun vuosikymmenen suurin muutos on myös yritysjohdon asia Thu, 24 Aug 2017 14:20:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/siirtohinnoittelun-vuosikymmenen-suurin-muutos-on-myos-yritysjohdon-asia https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/siirtohinnoittelun-vuosikymmenen-suurin-muutos-on-myos-yritysjohdon-asia Eric Sandelin: Siirtohinnoittelun dokumentointivaatimukset muuttuvat vuonna 2017, mikä aiheuttaa erityisesti konsernin siirtohinnoitteludokumentoinnin laatijoille lisätyötä. Myös yritysjohdon on syytä paneutua dokumentointiin. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
IFRS 15 - viime hetken vinkit käyttöönottosuunnitelman tekijöille Tue, 22 Aug 2017 17:21:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-15-viime-hetken-vinkit-kayttoonottosuunnitelman-tekijoille https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-15-viime-hetken-vinkit-kayttoonottosuunnitelman-tekijoille Margit Tuomala: Viimeistään nyt on ryhdyttävä toimiin, sillä IFRS 15 Myyntituotot asiakassopimuksista -standardin käyttöönottopäivä on enää muutamien kuukausien päässä. Uudet tuloutusperiaatteet on otettava prosesseihin pysyvästi mukaan, joten kyse ei ole kertaharjoituksesta. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tärkeimmät talouden mittarit yritysjohdon ja tilintarkastajan silmin Thu, 17 Aug 2017 16:19:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tarkeimmat-talouden-mittarit-yritysjohdon-ja-tilintarkastajan-silmin https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tarkeimmat-talouden-mittarit-yritysjohdon-ja-tilintarkastajan-silmin Kari Rantala: Tilinpäätöksen lukija kiinnittää päätöksiä tehdessään yleensä huomiota kannattavuuteen, vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen. Myös yhtiön johdolle ja omistajille ne ovat keskeisiä talouden mittareita. Siksi tilintarkastajakin haluaa näiden seikkojen olevan tilinpäätöksessä olennaisesti oikein.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Taipuuko tilintarkastaja Twitteriin? Wed, 16 Aug 2017 08:30:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/taipuuko-tilintarkastaja-twitteriin https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/taipuuko-tilintarkastaja-twitteriin Eveliina Toivonen: Ennen ihmiset kokoontuivat leirinuotiolle keskustelemaan samanhenkisten kanssa. Nykyään kokoonnutaan reaaliaikaisesti ja nopeasti verkossa erilaisten somekanavien avulla. Työelämässä sosiaalista mediaa voi hyödyntää monin eri tavoin. Some voi toimia markkinointi- tai verkostoitumiskanavana, mutta myös esimerkiksi brändäystyökaluna.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Monipuolista IFRS-koulutusta niin aloittajille kuin kokeneille raportoijille Fri, 11 Aug 2017 08:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/monipuolista-ifrs-koulutusta-niin-aloittajille-kuin-kokeneille-raportoijille https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/monipuolista-ifrs-koulutusta-niin-aloittajille-kuin-kokeneille-raportoijille Carita Mäkinen: IFRS-konsernitilinpäätös on ollut pakollinen EU:n jäsenmaissa toimiville listayhtiöille vuodesta 2005 alkaen. Siitä lähtien ST-Akatemia Oy on perinteikkäästi järjestänyt laadukkaita IFRS-koulutuksia sekä vasta IFRS-maailmaan tutustuville että myös kokeneille IFRS-raportoijille.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Sijoitusten kirjanpito yhdistyksissä ja säätiöissä - monimutkaista vai ei? Thu, 10 Aug 2017 11:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/sijoitusten-kirjanpito-yhdistyksissa-ja-saatioissa-monimutkaista-vai-ei https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/sijoitusten-kirjanpito-yhdistyksissa-ja-saatioissa-monimutkaista-vai-ei Kirsi Aromäki: Yhdistysten ja säätiöiden taloudenhoidon päämääränä on toteuttaa toimintaa sääntöjen mukaisesti nyt ja tulevaisuudessa. Keskeistä on huolehtia sijoitustoiminnan suunnitelmallisuudesta sekä pitkälläkin tähtäimellä kestävästä varainkäytöstä.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tietosuoja-asetus – mistä on kyse? Tue, 08 Aug 2017 09:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tietosuoja-asetus-mista-on-kyse https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tietosuoja-asetus-mista-on-kyse Mikko Viemerö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus tuo kaikille asiakastietoja ja henkilöstönsä tietoja käsitteleville organisaatioille uusia, entistä haastavampia vaatimuksia. Uuden lainsäädännön soveltaminen alkaa 25. toukokuuta 2018. Organisaatioissa on kuitenkin jo nyt hyvä olla käsitys mahdollisista puutteista tietosuojan hallinnassa ja henkilötietojen käsittelyssä. Näin ne ehtivät käynnistää ajoissa varsinaisen kehitystyön.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Uneksin viime yönä tilintarkastuksesta… Fri, 28 Jul 2017 08:30:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/uneksin-viime-yona-tilintarkastuksesta https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/uneksin-viime-yona-tilintarkastuksesta Riitta Laine: Uneni tuntui utopistiselta, mutta kuitenkin oudolla tavalla realistiselta. Se oli tällainen: Aloitan tutun asiakkaan tilintarkastusta kotitoimistolta käsin. Asiakkaan liiketoiminta kukoistaa, prosessit ovat kunnossa ja it-järjestelmät viimeisintä huutoa. Kirjanpitokin on hyvin hoidettu ja tallennettu sellaisessa muodossa, että erilaisten raporttien ajaminen ja analysoiminen on helppoa.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Yritysvastuuraportointi kaipaa KonMari-henkeä Wed, 19 Jul 2017 08:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/yritysvastuuraportointi-kaipaa-konmari-henkea https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/yritysvastuuraportointi-kaipaa-konmari-henkea Sirpa Juutinen: Viimeisetkin viime vuotta koskevat yritysvastuuraportit julkaistiin kesän kynnyksellä. Jotkin pörssiyritykset julkaisivat raporttinsa helmikuun alkupuolella, kun taas osalta yrityksistä kului kvartaalin verran enemmän aikaa raportin valmistumiseen. Kaiken kaikkiaan yli 160 suomalaista yritystä ja organisaatiota julkaisee vuosittain tietoja vastuullisuutensa toteuttamisesta.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Havaintoja kevään tilinpäätöksistä - nämä asiat kiinnostavat tilintarkastajaa Tue, 20 Jun 2017 13:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/havaintoja-kevaan-tilinpaatoksista-nama-asiat-kiinnostavat-tilintarkastajaa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/havaintoja-kevaan-tilinpaatoksista-nama-asiat-kiinnostavat-tilintarkastajaa Takana on ensimmäinen kevät laki- ja asetusuudistusten mukaan laadittujen tilinpäätösten tarkastuksia. KHT Joonas Pekkinen kertoo havainnoistaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tilintarkastuksen kannalta keskeiset seikat - KAM - listayhtiöiden tilintarkastuskertomuksissa Mon, 19 Jun 2017 15:56:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tilintarkastuksen-kannalta-keskeiset-seikat-kam-listayhtioiden-tilintarkastuskertomuksissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tilintarkastuksen-kannalta-keskeiset-seikat-kam-listayhtioiden-tilintarkastuskertomuksissa Liikevaihtoa, liikearvoa ja vaihto-omaisuutta koskevat KAM:it muodostivat yli puolet Helsingin pörssiin listautuneiden yhtiöiden tilintarkastuskertomuksissa esitetyistä KAM:eista, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta. 

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Apua, verotarkastaja soittaa – mitä teen? Fri, 16 Jun 2017 12:56:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/apua-verotarkastaja-soittaa-mita-teen https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/apua-verotarkastaja-soittaa-mita-teen Verotarkastajien käyntiin tulee varautua etukäteen. Huolellisella valmistautumisella varmistetaan, että faktoista voidaan olla tarkastajien kanssa samaa mieltä, bloggaa Merja Raunio. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tekes - Tilintarkastajan tarkastusraporttipohjat uudistuivat Mon, 12 Jun 2017 14:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tekes-tilintarkastajan-tarkastusraporttipohjat-uudistuivat https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tekes-tilintarkastajan-tarkastusraporttipohjat-uudistuivat Tarkastusraporttipohjien uudistuksessa on huomioitu Tekesin asiakkaiden eri tarpeita varten kehitetyt rahoituspalvelut ja niiden erilaiset ehdot.  

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Mikä tilinpäätöksessä kiinnostaa? Tilintarkastaja Paula Roiman vinkit Fri, 09 Jun 2017 10:19:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/mika-tilinpaatoksessa-kiinnostaa-tilintarkastaja-paula-roiman-vinkit https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/mika-tilinpaatoksessa-kiinnostaa-tilintarkastaja-paula-roiman-vinkit KHT Paula Roima kertoo, mihin asioihin hän erityisesti kiinnittää huomiota tilinpäätöstä tutkiessaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Pankkien ja vakuutusyhtiöiden tilintarkastajat vuoropuheluun Finanssivalvonnan kanssa Thu, 08 Jun 2017 07:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/pankkien-ja-vakuutusyhtioiden-tilintarkastajat-vuoropuheluun-finanssivalvonnan-kanssa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/pankkien-ja-vakuutusyhtioiden-tilintarkastajat-vuoropuheluun-finanssivalvonnan-kanssa Jarkko Raitio: EU:n tilintarkastusasetuksen mukaan luottolaitoksia ja vakuutusyhtiöitä valvovien toimivaltaisten viranomaisten ja näiden lakisääteisten tilintarkastajien ja tilintarkastusyhteisöjen on aloitettava tosiasiallinen vuoropuhelu. Tilintarkastajan ja valvojan välisellä vuoropuhelulla on pitkät perinteet muualla Euroopassa ja erityisesti Iso-Britanniassa. Kokemukset muista maista ovat rohkaisevia – miksei tämä onnistuisi Suomessakin.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat