Näköaloja https://www.suomentilintarkastajat.fi Talouden ammattilainen, yritysjohdon edustaja tai tilintarkastaja, tutustu ajankohtaisiin bloggauksiin ja artikkeleihin! fiTue, 22 Aug 2017 17:21:00 +0300Wed, 23 Aug 2017 17:15:23 +0300eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification IFRS 15 - viime hetken vinkit käyttöönottosuunnitelman tekijöille Tue, 22 Aug 2017 17:21:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-15-viime-hetken-vinkit-kayttoonottosuunnitelman-tekijoille https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-15-viime-hetken-vinkit-kayttoonottosuunnitelman-tekijoille Margit Tuomala: Viimeistään nyt on ryhdyttävä toimiin, sillä IFRS 15 Myyntituotot asiakassopimuksista -standardin käyttöönottopäivä on enää muutamien kuukausien päässä. Uudet tuloutusperiaatteet on otettava prosesseihin pysyvästi mukaan, joten kyse ei ole kertaharjoituksesta. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tärkeimmät talouden mittarit yritysjohdon ja tilintarkastajan silmin Thu, 17 Aug 2017 16:19:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tarkeimmat-talouden-mittarit-yritysjohdon-ja-tilintarkastajan-silmin https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tarkeimmat-talouden-mittarit-yritysjohdon-ja-tilintarkastajan-silmin Kari Rantala: Tilinpäätöksen lukija kiinnittää päätöksiä tehdessään yleensä huomiota kannattavuuteen, vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen. Myös yhtiön johdolle ja omistajille ne ovat keskeisiä talouden mittareita. Siksi tilintarkastajakin haluaa näiden seikkojen olevan tilinpäätöksessä olennaisesti oikein.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Taipuuko tilintarkastaja Twitteriin? Wed, 16 Aug 2017 08:30:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/taipuuko-tilintarkastaja-twitteriin https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/taipuuko-tilintarkastaja-twitteriin Eveliina Toivonen: Ennen ihmiset kokoontuivat leirinuotiolle keskustelemaan samanhenkisten kanssa. Nykyään kokoonnutaan reaaliaikaisesti ja nopeasti verkossa erilaisten somekanavien avulla. Työelämässä sosiaalista mediaa voi hyödyntää monin eri tavoin. Some voi toimia markkinointi- tai verkostoitumiskanavana, mutta myös esimerkiksi brändäystyökaluna.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Monipuolista IFRS-koulutusta niin aloittajille kuin kokeneille raportoijille Fri, 11 Aug 2017 08:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/monipuolista-ifrs-koulutusta-niin-aloittajille-kuin-kokeneille-raportoijille https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/monipuolista-ifrs-koulutusta-niin-aloittajille-kuin-kokeneille-raportoijille Carita Mäkinen: IFRS-konsernitilinpäätös on ollut pakollinen EU:n jäsenmaissa toimiville listayhtiöille vuodesta 2005 alkaen. Siitä lähtien ST-Akatemia Oy on perinteikkäästi järjestänyt laadukkaita IFRS-koulutuksia sekä vasta IFRS-maailmaan tutustuville että myös kokeneille IFRS-raportoijille.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Sijoitusten kirjanpito yhdistyksissä ja säätiöissä - monimutkaista vai ei? Thu, 10 Aug 2017 11:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/sijoitusten-kirjanpito-yhdistyksissa-ja-saatioissa-monimutkaista-vai-ei https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/sijoitusten-kirjanpito-yhdistyksissa-ja-saatioissa-monimutkaista-vai-ei Kirsi Aromäki: Yhdistysten ja säätiöiden taloudenhoidon päämääränä on toteuttaa toimintaa sääntöjen mukaisesti nyt ja tulevaisuudessa. Keskeistä on huolehtia sijoitustoiminnan suunnitelmallisuudesta sekä pitkälläkin tähtäimellä kestävästä varainkäytöstä.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tietosuoja-asetus – mistä on kyse? Tue, 08 Aug 2017 09:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tietosuoja-asetus-mista-on-kyse https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/tietosuoja-asetus-mista-on-kyse Mikko Viemerö: EU:n yleinen tietosuoja-asetus tuo kaikille asiakastietoja ja henkilöstönsä tietoja käsitteleville organisaatioille uusia, entistä haastavampia vaatimuksia. Uuden lainsäädännön soveltaminen alkaa 25. toukokuuta 2018. Organisaatioissa on kuitenkin jo nyt hyvä olla käsitys mahdollisista puutteista tietosuojan hallinnassa ja henkilötietojen käsittelyssä. Näin ne ehtivät käynnistää ajoissa varsinaisen kehitystyön.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Uneksin viime yönä tilintarkastuksesta… Fri, 28 Jul 2017 08:30:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/uneksin-viime-yona-tilintarkastuksesta https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/uneksin-viime-yona-tilintarkastuksesta Riitta Laine: Uneni tuntui utopistiselta, mutta kuitenkin oudolla tavalla realistiselta. Se oli tällainen: Aloitan tutun asiakkaan tilintarkastusta kotitoimistolta käsin. Asiakkaan liiketoiminta kukoistaa, prosessit ovat kunnossa ja it-järjestelmät viimeisintä huutoa. Kirjanpitokin on hyvin hoidettu ja tallennettu sellaisessa muodossa, että erilaisten raporttien ajaminen ja analysoiminen on helppoa.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Yritysvastuuraportointi kaipaa KonMari-henkeä Wed, 19 Jul 2017 08:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/yritysvastuuraportointi-kaipaa-konmari-henkea https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/yritysvastuuraportointi-kaipaa-konmari-henkea Sirpa Juutinen: Viimeisetkin viime vuotta koskevat yritysvastuuraportit julkaistiin kesän kynnyksellä. Jotkin pörssiyritykset julkaisivat raporttinsa helmikuun alkupuolella, kun taas osalta yrityksistä kului kvartaalin verran enemmän aikaa raportin valmistumiseen. Kaiken kaikkiaan yli 160 suomalaista yritystä ja organisaatiota julkaisee vuosittain tietoja vastuullisuutensa toteuttamisesta.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Havaintoja kevään tilinpäätöksistä - nämä asiat kiinnostavat tilintarkastajaa Tue, 20 Jun 2017 13:45:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/havaintoja-kevaan-tilinpaatoksista-nama-asiat-kiinnostavat-tilintarkastajaa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/havaintoja-kevaan-tilinpaatoksista-nama-asiat-kiinnostavat-tilintarkastajaa Takana on ensimmäinen kevät laki- ja asetusuudistusten mukaan laadittujen tilinpäätösten tarkastuksia. KHT Joonas Pekkinen kertoo havainnoistaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tilintarkastuksen kannalta keskeiset seikat - KAM - listayhtiöiden tilintarkastuskertomuksissa Mon, 19 Jun 2017 15:56:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tilintarkastuksen-kannalta-keskeiset-seikat-kam-listayhtioiden-tilintarkastuskertomuksissa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tilintarkastuksen-kannalta-keskeiset-seikat-kam-listayhtioiden-tilintarkastuskertomuksissa Liikevaihtoa, liikearvoa ja vaihto-omaisuutta koskevat KAM:it muodostivat yli puolet Helsingin pörssiin listautuneiden yhtiöiden tilintarkastuskertomuksissa esitetyistä KAM:eista, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta. 

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Apua, verotarkastaja soittaa – mitä teen? Fri, 16 Jun 2017 12:56:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/apua-verotarkastaja-soittaa-mita-teen https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/apua-verotarkastaja-soittaa-mita-teen Verotarkastajien käyntiin tulee varautua etukäteen. Huolellisella valmistautumisella varmistetaan, että faktoista voidaan olla tarkastajien kanssa samaa mieltä, bloggaa Merja Raunio. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tekes - Tilintarkastajan tarkastusraporttipohjat uudistuivat Mon, 12 Jun 2017 14:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tekes-tilintarkastajan-tarkastusraporttipohjat-uudistuivat https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tekes-tilintarkastajan-tarkastusraporttipohjat-uudistuivat Tarkastusraporttipohjien uudistuksessa on huomioitu Tekesin asiakkaiden eri tarpeita varten kehitetyt rahoituspalvelut ja niiden erilaiset ehdot.  

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Mikä tilinpäätöksessä kiinnostaa? Tilintarkastaja Paula Roiman vinkit Fri, 09 Jun 2017 10:19:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/mika-tilinpaatoksessa-kiinnostaa-tilintarkastaja-paula-roiman-vinkit https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/mika-tilinpaatoksessa-kiinnostaa-tilintarkastaja-paula-roiman-vinkit KHT Paula Roima kertoo, mihin asioihin hän erityisesti kiinnittää huomiota tilinpäätöstä tutkiessaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Pankkien ja vakuutusyhtiöiden tilintarkastajat vuoropuheluun Finanssivalvonnan kanssa Thu, 08 Jun 2017 07:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/pankkien-ja-vakuutusyhtioiden-tilintarkastajat-vuoropuheluun-finanssivalvonnan-kanssa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/pankkien-ja-vakuutusyhtioiden-tilintarkastajat-vuoropuheluun-finanssivalvonnan-kanssa Jarkko Raitio: EU:n tilintarkastusasetuksen mukaan luottolaitoksia ja vakuutusyhtiöitä valvovien toimivaltaisten viranomaisten ja näiden lakisääteisten tilintarkastajien ja tilintarkastusyhteisöjen on aloitettava tosiasiallinen vuoropuhelu. Tilintarkastajan ja valvojan välisellä vuoropuhelulla on pitkät perinteet muualla Euroopassa ja erityisesti Iso-Britanniassa. Kokemukset muista maista ovat rohkaisevia – miksei tämä onnistuisi Suomessakin.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Digitalisaatio ja tilintarkastus Tue, 06 Jun 2017 15:19:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/digitalisaatio-ja-tilintarkastus https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/digitalisaatio-ja-tilintarkastus Sähköinen taloushallinto on tullut jäädäkseen. Tilintarkastajien on pysyttävä tässä kehityksessä mukana ja hallittava sähköiset välineet sekä kehitettävä omaa tarkastustaan – niin pienissä kuin suurissakin toimeksiannoissa. 

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Viittaamalla vaikeuksia – lakitekstit ajan tasalle Tue, 06 Jun 2017 08:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/viittaamalla-vaikeuksia-lakitekstit-ajan-tasalle https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/viittaamalla-vaikeuksia-lakitekstit-ajan-tasalle Risto Ruuska: Lakitekstit sisältävät runsaasti viittauksia toisiin lakeihin tai sisäisiä viittauksia saman lain toiseen kohtaan. On kritisoitu, että viittaukset tekevät tekstin lukemisesta työläämpää. Toisinaan viittauksista aiheutuu isompiakin ongelmia. Kerron pari esimerkkiä.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Tietoja luottamuksella valvojalle? Fri, 02 Jun 2017 07:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tietoja-luottamuksella-valvojalle https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilintarkastus/tietoja-luottamuksella-valvojalle Risto Ruuska: Helsingin hallinto-oikeus antoi 3.5.2017 päätöksen Finanssivalvonnan (FIVA) ja X:n välisessä asiassa, joka koskee viranomaisen salassapito-oikeutta ja toisaalta velvollisuutta luovuttaa tietoa julkisuuslain nojalla. FIVA ja PRH ovat molemmat julkisuuslain piirissä. Molempien valvottavia, finanssisektoria ja tilintarkastajia, velvoittavat salassapitosäännökset. Hallinto-oikeuden ratkaisu onkin mielenkiintoinen myös tilintarkastajien näkökulmasta.

]]>
Artikkelit | Tilintarkastus
Näin me luemme tilinpäätöstä – vinkkejä tilintarkastajalta Wed, 31 May 2017 08:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/nain-me-luemme-tilinpaatosta-vinkkeja-tilintarkastajalta https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/nain-me-luemme-tilinpaatosta-vinkkeja-tilintarkastajalta Jose Kautonen: Tili- ja tilintarkastustoimistojen juhla-aika alkaa hiljalleen kääntyä kesälomien puolelle. Kuten talviurheilulajien huiput, myös valppaimmat taloushallinnon ammattilaiset alkavat hiljalleen valmistautua seuraavaan kauteen. Tässä joitain omiin kokemuksiini ja työtapoihini pohjautuvia vinkkejä tulevien tilinpäätösten laatimisprosessiin.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Toiminnanjohtajan katsaus: Tilintarkastus tänään, huomenna ja ylihuomenna Tue, 30 May 2017 09:51:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/toiminnanjohtajan-katsaus-tilintarkastus-tanaan-huomenna-ja-ylihuomenna https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/toiminnanjohtajan-katsaus-tilintarkastus-tanaan-huomenna-ja-ylihuomenna Sanna Alakare: Suomen 100-vuotisjuhlavuoden alkupuolisko on kääntymässä kylmähkön kevään kautta varkain kohti kesää ja juhannustansseja. Aprillipäivä kääntää aina uuden lehden yhdistyksen toiminnassamme: on uuden tilikauden aika. Syntyy tarve muistella, mitä ympärillämme tapahtuikaan, kun hiirenkorvat ilmestyivät edellisen kerran ja kasvoivat sopiviksi vihdaksiksi. Ja keltaisiksi muututtuaan putosivat maahan ja peittyivät lumeen.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Millaisia kokemuksia uudistetusta kirjanpitolaista on saatu? Tue, 23 May 2017 15:49:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/millaisia-kokemuksia-uudistetusta-kirjanpitolaista-on-saatu https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/millaisia-kokemuksia-uudistetusta-kirjanpitolaista-on-saatu Miika Karkulahti: Uudistetun kirjanpitolainsäädännön mukaisesti laaditut tilinpäätökset tilikaudelta 2016 on pääosin saatu laadittua ja hyväksyttyä. Yhtiöt eivät vielä ole laajamittaisesti ottaneet käyttöön uusia arvostusvaihtoehtoja kirjanpidossaan ja raportoinnissaan. 

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Tilintarkastajat ja sähköinen taloushallinto: missä mennään? Tue, 09 May 2017 13:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/tilintarkastajat-ja-sahkoinen-taloushallinto-missa-mennaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/tilintarkastajat-ja-sahkoinen-taloushallinto-missa-mennaan Riitta Laine: Kyselimme alkuvuodesta jäseniltä muun muassa sähköisistä kirjanpidoista ja niiden tarkastamisesta sekä sähköisestä allekirjoittamisesta, digiosaamisesta ja digitalisaation vaikutuksista tilintarkastukseen. Tässä blogissa käsittelen jäsenkyselyn tuloksia ja jäsenten antamia kommentteja kyseisistä aihealueista.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
Uusi yleisohje konsernitilinpäätöksen laatimisesta Tuomas Honkamäen sanoin Thu, 27 Apr 2017 10:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/uusi-yleisohje-konsernitilinpaatoksen-laatimisesta-tuomas-honkamaen-sanoin https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/uusi-yleisohje-konsernitilinpaatoksen-laatimisesta-tuomas-honkamaen-sanoin Riitta Laine: Keskiviikkoaamuna 26.4. kokoontui joukko pitkän kevään väsyttämiä tilintarkastajia Suomalaiselle Klubille nauttimaan laadukasta aamupalaa ja kuuntelemaan Tuomas Honkamäen (PwC) esitystä. Esityksen aiheena oli maaliskuussa julkaistu, konsernitilinpäätöksen laatimista koskeva kirjanpitolautakunnan yleisohje.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Sukella someen – hyödynnä vinkit Thu, 27 Apr 2017 08:38:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/sukella-someen-hyodynna-vinkit https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/sukella-someen-hyodynna-vinkit Minttu Sallinen: Kirjoitin syyskuussa bloggauksen Suomen Tilintarkastajat ry:n ensiaskelista sosiaalisen median kanavissa. On ollut ilo huomata, että seuraajamäärämme sekä Twitterissä että LinkedInissä ovat kasvaneet tasaisesti syksyn ja kevään aikana. Nyt onkin sopiva hetki blogata lisää samasta aiheesta, joskin hieman eri näkökulmasta.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
eKuitti – mahdollisuus, joka kannattaa hyödyntää Thu, 13 Apr 2017 13:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ekuitti-mahdollisuus-joka-kannattaa-hyodyntaa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ekuitti-mahdollisuus-joka-kannattaa-hyodyntaa Jarkko Raitio: Maaliskuun viimeisenä päivänä kokoontui salillinen innokkaita osallistujia Teknologiateollisuuden tiloihin Eteläranta 10:een kuulemaan viimeisimpiä kuulumisia eKuitista. Käsitykseni mukaan TALTIOn mukaisen eKuitin perusideana on ensinnäkin päästä paperisesta kuitista eroon. TALTIOssa tämä paperittomuus on kuitenkin vain yksi – joskin luontoa säästävä – tekijä.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
IFRS 9 nivoo suojauslaskennan paremmin operatiiviseen riskienhallintaan Wed, 12 Apr 2017 15:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-9-nivoo-suojauslaskennan-paremmin-operatiiviseen-riskienhallintaan https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/ifrs-9-nivoo-suojauslaskennan-paremmin-operatiiviseen-riskienhallintaan Rahoitusinstrumenttistandardi IFRS 9 pyrkii tuomaan joustavuutta ja käytännöllisyyttä suojauslaskennan soveltamiseen sekä viemään suojauslaskennan lähemmäs yhtiön operatiivista riskienhallintaa.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Muun kuin taloudellisen tiedon raportointi - vaikeaa vai helppoa? Tue, 11 Apr 2017 18:21:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/muun-kuin-taloudellisen-tiedon-raportointi-vaikeaa-vai-helppoa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-talouden-ammattilaiset/muun-kuin-taloudellisen-tiedon-raportointi-vaikeaa-vai-helppoa Raportointi on helppoa, jos organisaatiosi lähestyy yritysvastuuta ja kestävää kehitystä strategisesta näkökulmasta. Vaikeampaa, jos lähestymistapa on compliance-lähtöinen tai jos organisaatio on vasta ottamassa ensimmäisiä askeleita kohti vastuullisuuden integroimista osaksi liiketoimintastrategiaa ja -prosesseja.

]]>
Blogi | Talouden ammattilaiset
Digital Day -päivän antia (Accountancy Europe 29.3.2017, Bryssel) Fri, 07 Apr 2017 12:00:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/digital-day-paivan-antia-accountancy-europe-29.3.2017-bryssel https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/blogi-tilintarkastuksen-asiantuntijat/digital-day-paivan-antia-accountancy-europe-29.3.2017-bryssel Jarkko Raitio: Tilintarkastajien Euroopan kattojärjestö Accountancy Europe (AE) järjesti digiaiheisen seminaarin maaliskuun lopulla suomalaisittain jo kesäisessä Brysselissä. Seminaarissa puhui parisenkymmentä asiantuntijaa, ja yleisöä tilaisuuteen oli saapunut noin 250 kuulijan verran ympäri Eurooppaa.

]]>
Blogi | Tilintarkastuksen asiantuntijat
IFRS 16 tuo vuokrasopimukset taseeseen vuonna 2019 Thu, 06 Apr 2017 12:49:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/ifrs-16-tuo-vuokrasopimukset-taseeseen-vuonna-2019 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/ifrs-16-tuo-vuokrasopimukset-taseeseen-vuonna-2019 Uusi IFRS 16 luo vuokrasopimusten käsittelyyn yhtenäisen mallin, johon kätkeytyy kuitenkin lukuisia soveltamishaasteita–teoreettisesti yksinkertainen asia on käytännön vaikutuksiltaan hyvin monimuotoinen. Tasekäsittelyn muuttuessa yritysten on mietittävä investointiensa rahoituspäätökset uusin periaattein.

]]>
Artikkelit | Tilinpäätös
Pääomalainan ja kehitysmenojen käsittely taseessa Thu, 06 Apr 2017 12:23:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/paaomalainan-ja-kehitysmenojen-kasittely-taseessa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/paaomalainan-ja-kehitysmenojen-kasittely-taseessa Kirjanpitolain uusi säännös mahdollistaa jatkossa neljä eri tapaa kirjata pääomalaina taseeseen, kun myös muut kuin IFRS-standardeja soveltavat yhtiöt voivat merkitä lainan omaan pääomaan. Useista vaihtoehtoisista merkitsemistavoista aiheutunee käytännön tulkintaongelmia.

]]>
Artikkelit | Tilinpäätös
Kirjanpitolain muutokset keventävät pienyritysten hallinnollista taakkaa Thu, 06 Apr 2017 12:02:00 +0300 https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/kirjanpitolain-muutokset-keventavat-pienyritysten-hallinnollista-taakkaa https://www.suomentilintarkastajat.fi/nakoaloja/artikkelit-tilinpaatos/kirjanpitolain-muutokset-keventavat-pienyritysten-hallinnollista-taakkaa Uudistettu kirjanpitolaki astui voimaan 1.1.2016. Lakiuudistus sisältää pienyritysten hallinnollista taakkaa helpottavia muutoksia kuten pienkonsernien vapautus konsernitilinpäätöksen laadinnasta ja rahoituslaskelman laatimisvelvollisuuden rajoittaminen.

]]>
Artikkelit | Tilinpäätös