Haluatko tilintarkastajaksi?

Tilintarkastaja on riippumaton neuvonantaja ja luotettava keskustelukumppani

Tilintarkastaja tilintarkastaa asiakkaan tilikauden kirjanpidon, tilinpäätöksen ja hallinnon sekä antaa tarkastuksesta tilintarkastuskertomuksen. Tilinpäätös antaa tärkeää tietoa yritysten ja yhteisöjen taloudellisesta asemasta niin rahoittajille, omistajille, asiakkaille, yhteistyökumppaneille kuin viranomaisillekin.

Tilintarkastajalla on kokemusta hyvin erilaisista yrityksistä ja yhteisöistä. Kokemuksensa avulla tilintarkastaja voi sparrata asiakkaitaan ja auttaa monessa talouteen liittyvässä asiassa myös ennalta ehkäisevästi. Tilintarkastajan työssä auttavat asiakaspalvelutaidot, tarkkuus, vastuullisuus sekä mielenkiinto itsensä kehittämiseen ja lainsäädännön seuraamiseen.

Kuinka tilintarkastajaksi pääsee? 

Tilintarkastajan ammattiin aikovan on täytettävä tilintarkastuslain ja TEM:n asetuksen mukaiset yleiset edellytykset, jotta hän voi osallistua PRH:n Tilintarkastusvalvonnan järjestämään tilintarkastajatutkintoon.

Tenttiin ilmoittautumisen edellytyksinä ovat yliopistossa, korkeakoulussa tai ammattikorkeakoulussa suoritettu tutkinto, vaadittujen opintojen suorittaminen ja tietty määrä työkokemusta tilintarkastustehtävistä. Vaatimukset riippuvat siitä, mihin tutkintoon (HT, KHT, JHT) hakee.

Hyväksytysti suoritetun tilintarkastajan tutkinnon jälkeen annetaan tilintarkastajan vakuutus oikeuden edessä ja rekisteröidytään PRH:n tilintarkastajarekisteriin.

Tilintarkastajatutkinnot järjestetään vuosittain elo–syyskuussa. HT-tilintarkastajanimikkeen saa läpäistyään tilintarkastajan perustutkinnon. HT-tilintarkastajan pätevyyden omaava voi erikoistua yleisen edun kannalta merkittävien yhteisöjen tilintarkastajaksi suorittamalla KHT-tutkinnon. HT-tilintarkastajan pätevyys on edellytyksenä myös JHT-tutkinnon suorittamiselle. JHT-tutkinto mahdollistaa erikoistumisen julkishallinnon ja -talouden tarkastustehtäviin.

Koulutusohjelmassamme valmentaudut tilintarkastajaksi 

Tilintarkastajien valmennusohjelma on ST-Akatemia Oy:n koulutusohjelma, joka on tarkoitettu kaikille tilintarkastusalalla työskenteleville ja tilintarkastajatutkintoon tähtääville henkilöille. Koulutusohjelman pääpaino on tilintarkastajan ammattiin valmennuksessa. 

Koulutusohjelmaan sisältyvä tutkintovalmennus antaa valmiudet tilintarkastajatutkinnon suorittamiseen. Valmennus täydentää muuta koulutusta ja käytännön työkokemusta, joka on hankittu tilintarkastuksen tai muiden taloushallinnon tehtävien parissa. Suunnittelemme ja toteutamme valmennuksen yhteistyössä suurimpien KHT-yhteisöjen, pieniä yhteisöjä edustavien HT-tilintarkastajien sekä JHTT-yhdistyksen kanssa. 

Minustako tilintarkastaja? Klikkaa alla olevaa kuvaketta ja tutustu esitteeseen!

Miten tilintarkastajaksi pääsee?

Tutustu tilintarkastajien uratarinoihin! 

Valmennukset tilintarkastajaksi

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti
Tilintarkastajien yhdistys

 

Suomen Tilintarkastajat ry

on tilintarkastajien edunvalvontajärjestö. Tehtävänämme on auttaa tilintarkastajien ammattikuntaa menestymään ja tuomaan lisäarvoa elinkeinoelämälle ja yhteiskunnalle.