Kansalliset lausumat tilintarkastuskertomuksessa

24.05.2017

Osa asunto-osakeyhtiöistä ja isännöitsijöistä on edelleen pyytänyt tilinpäätöksen vahvistamis- ja vastuuvapauden puoltopykälää tilintarkastuskertomukseen. Mihin ja missä muodossa se tulee kirjoittaa nykyiseen tilintarkastuskertomukseen?

Tilintarkastuslain 3 luvun 5 §:n mukaan tilintarkastuskertomukseen on sisällytettävä yhtiökokouksen tai muun yhteisön tai säätiön toimielimen edellyttämät muut tilintarkastukseen perustuvat lausumat. Kysymyksessä mainitut lausunto ja puolto tulee erottaa tilinpäätöstä ja toimintakertomusta koskevista lausunnoista sekä muista lakiin perustuvista lausunnoista omaksi erilliseksi osioksi, joka sijoitetaan kertomuksessa ”Muut raportointivelvoitteet" -pääosioon. Osio tulee otsikoida esimerkiksi ”Muut lausunnot”.

Suomen Tilintarkastajat ry:n jäsensivuilla muun muassa kertomusmalli 1.2.1.9 sisältää lausunnon tilinpäätöksen vahvistamisesta ja puollon vastuuvapauden myöntämiseen. Esimerkistä tulee huomioida, että se on annettu osakeyhtiön tilintarkastuksesta.

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti
Tilintarkastajien yhdistys

 

Suomen Tilintarkastajat ry

on tilintarkastajien edunvalvontajärjestö. Tehtävänämme on auttaa tilintarkastajien ammattikuntaa menestymään ja tuomaan lisäarvoa elinkeinoelämälle ja yhteiskunnalle.