Tilintarkastajan velvollisuudet tilintarkastuskertomuksen liitteenä

24.05.2017

Yhdessä yhdistyksen mallikertomuksessa tilintarkastajan velvollisuudet on luettavuuden parantamiseksi siirretty liitteeseen. Onko tämä malli hyvän tilintarkastustavan mukainen ja sen käyttäminen sallittua?

Suomen Tilintarkastajat ry:n kertomusmallit perustuvat kansalliseen tilintarkastuslakiin, EU:n tilintarkastusasetukseen sekä kansainvälisiin tilintarkastusstandardeihin. Tilintarkastajan velvollisuudet on kuvattu uudessa kertomuksessa laajasti. Osa tilintarkastajan velvollisuuksista on kuitenkin sallittua esittää myös tilintarkastuskertomuksen liitteenä. Yhdistyksen jäsensivuilla kertomusmallissa 1.2.1.4 kuvaus tilintarkastajan velvollisuuksista on erillisenä liitteenä. Tilintarkastusstandardit mahdollistaisivat myös sen, että tilintarkastajan velvollisuudet voisivat olla kansallisen valvojan verkkosivuilla. Toistaiseksi PRH ei ole ottanut tätä mahdollisuutta käyttöön.

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti
Tilintarkastajien yhdistys

 

Suomen Tilintarkastajat ry

on tilintarkastajien edunvalvontajärjestö. Tehtävänämme on auttaa tilintarkastajien ammattikuntaa menestymään ja tuomaan lisäarvoa elinkeinoelämälle ja yhteiskunnalle.