Tilintarkastaja – monipuolinen osaaja ja yrittäjän kumppani

Mitä tilintarkastajan työ on käytännössä? Minustako tilintarkastaja?

Tutustu esitteeseemme >


Mitä tilintarkastaja tekee? 

Tilintarkastaja on talouden ammattilainen, joka varmentaa tilinpäätösten oikeellisuuden ja sparraa yrityksiä ja yhteisöjä. Tilintarkastaja voi toimia yrittäjän kumppanina koko yrityksen elinkaaren ajan.

Mitä tilintarkastajalta vaaditaan?

Tilintarkastajan työssä korostuu asiakaslähtöisyys, minkä lisäksi tilintarkastajalla on monipuolista osaamista muun muassa kirjanpitoon, verotukseen ja yritysjärjestelyihin liittyvän lainsäädännön osalta. Tilintarkastaja kouluttautuu jatkuvasti, ja tilintarkastajaksi pääsemiselle on vaatimuksensa. Patentti- ja rekisterihallituksen Tilintarkastusvalvonta vastaa tilintarkastajien hyväksymisestä ja valvonnasta.

Miten tilintarkastajan työ muuttuu?

Tilintarkastajan työ muuttuu yhtälailla kuin muutkin työt. Digitalisaatio tuo mukanaan tilintarkastajalle kehittymismahdollisuuksia ja myös mahdollisuuksia tarjota asiakkaille yhä kokonaisvaltaisempaa palvelua.

JHT-tilintarkastaja Minna Ainasvuori BDO Oy:stä kertoo:

"Tilintarkastajan on hyvä olla tiedonjanoinen. Digitalisaation tuomista muutoksista pääsee hyvin kartalle, kun pitää silmänsä ja korvansa auki ja seuraa, mitä asiakkaiden luona tapahtuu. Aiheesta myös kirjoitetaan paljon niin sosiaalisessa mediassa kuin lehdissäkin."

Lue lisää esitteestämme >

Esitteessä tilintarkastajat kertovat työstään nyt ja tulevaisuudessa.


Mitä tilintarkastus on? Miten yritykset ja me kaikki hyödymme siitä? Entä mitä tilintarkastaja tekee? Katso video alta!

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti
Tilintarkastajien yhdistys

 

Suomen Tilintarkastajat ry

on tilintarkastajien edunvalvontajärjestö. Tehtävänämme on auttaa tilintarkastajien ammattikuntaa menestymään ja tuomaan lisäarvoa elinkeinoelämälle ja yhteiskunnalle.