Koronatietoa tilintarkastajalle

02.06.2020

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa tilintarkastajan tueksi. Vieraile säännöllisesti - päivitämme ja täydennämme sivua aktiivisesti.


Tilintarkastaja, toimi näin koronatilanteessa:

  1. Ole aktiivisesti yhteydessä asiakasyrityksiisi.
  2. Kannusta tekemään tilinpäätökset viivyttelemättä - tästä on hyötyä yritysten rahoitusta varten. Aikataulujoustoja kannattaa hyödyntää erityisistä syistä, kuten sairaustapauksissa.
  3. Muistuta, että tilinpäätöksen liitetiedoissa ja toimintakertomuksessa on annettava tietoa koronan vaikutuksista liiketoimintaan
  4. Kerro ja ohjeista asiakasyrityksiäsi erilaisista (hätä)rahoitusmahdollisuuksista.
  5. Paneudu tilintarkastuksiin huolella. Mukautettujen kertomusten tai lisätietojen antamista kertomuksissa ei pidä välttää. Pitkällä tähtäimellä tämä on yritysten ja koko yhteiskunnan etu ja samalla tilintarkastajan velvollisuus.

Hyviä vinkkejä yhdistyksemme hallituksen puheenjohtaja Maria Grönroosilta Kauppalehdessä:

Kauppalehden artikkeliin >


Tilintarkastajan rooli ja vastuut

Suosituksiamme bloggausten muodossa

Tilintarkastajan näkökulma

Auta asiakastasi rahoitusvaikeuksissa

Lue lisäajoista


Yhdistyksen toiminta

Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon ennaltaehkäisyn ja viranomaisohjeet. Koronaepidemia vaikuttaa mm. toimikunta- ja työryhmätyöskentelyyn. Tutustu ohjeisiimme >


Jäsenkoulutukset

K1-jäsenkoulutus tarjotaan webinaarina 2-3 vaihtoehtoisena päivänä. Koulutuksesta tehdään myös tallenne. Molemmista toteutustavoista saa normaalit koulutustunnit.

K1-jäsenkoulutus järjestetään tilanteen salliessa myös läsnäkoulutuksena myöhästetyllä aikataululla. Seuraamme viranomaisohjeita ja infoamme asiasta myöhemmin.

Lisätietoa K1-koulutuksista ja vuoden 2020 jäsenkoulutustarjonnasta on tulossa huhtikuun aikana jäsenkoulutussivuillemme. Tällöin aukeavat myös koulutusilmoittautumiset.


Hyödyllistä tietoa tilintarkastajalle

Viranomaiset, järjestöt ja organisaatiot julkaisevat ajankohtaista tietoa koronaepidemian vaikutuksista. Olemme koonneet hyödyllisiä linkkejä tilintarkastajalle.


Tilintarkastusyhteisöt tiedottavat

Myös monet tilintarkastusyhteisöt ovat koonneet hyödyllistä tietoa koronan vaikutuksista.


Kansainvälisiä linkkejä koronasta tilintarkastajalle


Huolehdi itsestäsi, läheisistäsi ja asiakkaistasi

Epidemian ehkäisemiseksi on ensiarvoisen tärkeää suojata itseään, läheisiä ja asiakkaita. Kontakteja on hyvä välttää ja suosia etätyötä aina, kun se on mahdollista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos jakaa ajantasaista tietoa epidemian ehkäisemisestä ja suojautumiskeinoista.
Tutustu THL:n ohjeisiin >

Valmistelemme lisää suosituksia jäsenillemme tilintarkastuksessa huomioitavista asioista ja siitä, miten tilintarkastaja voi auttaa yrityksiä haasteellisessa taloustilanteessa. Suositukset löytyvät tältä sivustolta.

Jos sinulla on toiveita sivuston täydentämiseksi tai hyödyllisiä vinkkejä tilintarkastajille jaettavaksi, ota yhteyttä viestinta@suomentilintarkastajat.fi.

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti