TEM asettaa Kevyempi tarkastus -työryhmän toimikaudelle 1.3.2019–29.2.2020

12.02.2019

Työ- ja elinkeinoministeriö asettaa työryhmän, joka valmistelee lakisääteistä tilintarkastusta kevyemmän tarkastuksen edellyttämiä muutoksia tilintarkastuslainsäädäntöön. Työryhmän toimikausi on 1.3.2019–29.2.2020.

TEM kertoo työryhmän lähtökohdista näin:

”Muutoshankkeen taustalla on virkamiestyöryhmän työ ja siihen perustuva muistio tilintarkastuslain muuttamistarpeista (18.1.2018), sekä työ- ja elinkeinoministeriön luonnos hallituksen esitykseksi (22.8.2018), joilla esitettiin tilintarkastusvelvollisuutta määrittävien rajojen korottamista. Lausuntopalautteen perusteella päätettiin, että esitystä rajojen korottamisesta ei viedä eteenpäin tällä hallituskaudella. Moni kannatti kuitenkin kevyemmän tarkastuksen selvittämistä/mahdollistamista pienemmille yrityksille.

Työryhmän tehtävänä on valmistella lakisääteisen kevyemmän tarkastuksen käyttöönoton edellyttämät muutokset Suomen lainsäädäntöön. Tarkoituksena on mahdollistaa, että pienemmät toimijat voisivat halutessaan valita kevyemmän tarkastuksen varsinaisen tilintarkastuksen sijaan.”

Lue lisää TEM:n sivuilta >


Lue myös:

+ Jaa sivu | Facebook | Twitter | LinkedIn | Sähköposti